Brownie med hindbær og cheesecaketopping

Dansk

2014 Brownie med hindbær og cheesecake 140914 (15)

Til Ledsagerens fødselsdagsbrunch brugte jeg en ny opskrift på brownie, baseret på en opskrift jeg fandt på den engelske side Sally’s Baking Addiction. Det skulle jeg nok ikke have gjort. Portionen var meget lille i forhold til den brownieopskrift jeg normalt bruger, så min bageform passede ikke, derfor blev det hele lidt rodet. Så betød de ekstra hindbær jeg kom i også at kagen ikke bagte ordentligt igennem, selvom den nogle stadig var færdigbagt efter 20 minutter. Jeg endte derfor med at komme den i ovnen af to omgange, for da jeg skar i den første gang, efter at den havde kølet ned, var den stadig en del flydende inde i midten. Så måtte jeg jo smide den i ovnen igen, hvilket betød at den endte med at stå under pladen med min bread’n’butter pudding, hvorfor den ikke fik så meget topvarme. Den var lidt besværlig at have med at gøre! Hvis den herefter havde fået lov til at køle helt ned, så ville den have sat sig fint (det gjorde den del af brownien, som vi ikke fik spist til brunchen), men det var der ikke tid til. Derfor blev den skåret i stykker og stukket i små glas med en klat flødeskum på toppen. Jeg synes nu ikke det gjorde noget, og jeg tror heller ikke at man kunne se at det ikke var meningen at det var sådan at den skulle serveres. Hvis man samtidig er lige så vild med chokolade og chokoladefondanter som jeg er, så gør det bestemt ikke noget at den er lidt blød i midten. Brownien var min topfavorit på dagens bord. Jeg kunne egentlig godt spise mere af den lige nu, men resten er frosset ned.

2014 Brownie med hindbær og cheesecake 140914 (3)

Smagen endte med ikke at fejle noget, men opskriften i sig selv er jeg ikke så glad for. Jeg har forsøgt at justere i opskriften her nedenfor, så jeg føler at jeg bedre kan stå inde for den. Noget af det er dog også min fejl – jeg fyldte for eksempel min brownie GODT op med friske hindbær, og det tilføjer selvfølgelig en del ekstra væske til brownien, der så er længere om at sætte sig (jeg bruger en mindre portion i opskriften). Jeg kan godt lide en brownie der er lidt klæg og blød i midten, så jeg prøver forsøgsvis også at sætte ovnvarmen lidt ned, så den får lavere topvarme og længere tid til at blive fast i midten, men præcis hvor længe den skal have kan jeg ikke helt sige. Jeg kom vanillepulver i min cheesecaketopping, men jeg tænker at revet lime eller citron heller ikke vil være af vejen for at give et lidt mere syrligt bidrag. Derudover har jeg også ændret i opskriften så sukker blandes med smør og chokolade under smeltning og ikke bagefter, da man ellers ender med sukkerknas i dejen, og det synes jeg ikke at der skal være.

Brownie med hindbær og cheesecaketoppping

1 lille bradepande, cirka 20 x 20 cm

 • 120 g smør
 • 200 g mørk chokolade
 • 1 dl sukker
 • 1 strø salt
 • 3 æg
 • 95 g mel
 • 125 g friske hindbær (kan udelades eller erstattes med andre bær)
 • ca. 200 g neutral flødeost (en pakke)
 • 50 g flormelis
 • 1 tsk vanillepulver
 • 1 æg

Opvarm ovnen til 170 grader.

Kom bagepapir i en bageform.

2014 Brownie med hindbær og cheesecake 140914 (1)

Kom smør, chokolade og sukker i en gryde og smelt det over langsom varme. Tag gryden af varmen og lad det køle lidt ned.

Når chokolademassen er tyknet lidt, tilsættes et strø salt og æggene tilsættes et af gangen og piskes sammen.

Afvej melet og sigt det ned i dejen. Vend det forsigtigt sammen.

2014 Brownie med hindbær og cheesecake 140914 (9)

Skyl og tør hindbærene. Fordel dem i bunden af bageformen og hæld det meste af browniemassen udover – hold 2-3 skefulde tilbage. Fordel dejen i et jævnt lag.

Kom flødeost i en skål og pisk det blødt. Tilsæt flormelis, vanillepulver og ægget og pisk det sammen. Fordel cheesecakemassen på toppen af brownien i store klatter. Brug en gaffel, en kødnål eller lignende til at fordele cheesecakemassen i et mønster. Tilføj den sidste browniedej i klatter og lav ligeledes et mønster.

2014 Brownie med hindbær og cheesecake 140914 (5)

Bag brownien i ovnen i cirka 30 minutter indtil der ikke hænger dej fast i en kødnål, når den stikkes i kagen. Skru eventuelt op for varmen de sidste 5 minutter for at gøre kagen mere sprød på toppen.

Lad kagen køle af, inden du skærer den ud.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.