Afternoon Tea – lidt på dansk

Dansk

2014 Ledsagerens Afternoon Tea 140914 (13)

Ledsageren holdt fødselsdag i weekenden, og da han ikke havde lyst til at gøre det store nummer ud af dagen i år, så blev det til brunch bare med forældrene. De eneste krav han havde til menuen var at der skulle være asti, der skulle være brunchpølser og der skulle være noget med æg. Resten lod han være op til mig. Jeg valgte at gå lidt efter et Afternoon Tea tema, men med danske islæt.

2014 Ledsagerens Afternoon Tea 140914 (3)

På den engelske side fik vi scones med tranebær (serveret med flødeskum og syltetøj, men de smagte nu godt også bare med smør), bread’n’butter pudding med masser af chokolade samt agurkesandwich med røget laks.

Æggedelen bestod af en variation på “huevos rancheros“, hvor vi tilføjede nogle chilibønner og serverede brucnhpølser til, så det blev et helt måltid i sig selv.

Derudover var der også brownies med friske hindbær og lidt cheesecaketopping, tre slags ostehapsere (emmentaler med artiskok, mozzarella med tomat og gouda med vindrue), en lille salat med saltmandler på toppen, og som det helt danske indslag øllebrød med flødeskum, hvilket også var meget lækkert.

Der var som sædvanlig nogle enkelte ting der ikke fulgte planen 100 %, men det hele smagte godt og var meget vellykket. Nogle af elementerne bliver lidt nærmere beskrevet i senere indlæg, men jeg vil gerne snakke lidt om mine agurkesandwich! De var nemlig ikke helt efter bogen. Da jeg ledte efter spændende retter at servere faldt jeg over et billede af en rund sandwich, så dét måtte jeg jo også prøve, for det så da vældig indbydende ud.

Vi lavede vores sandwich ved først at skære et godt franskbrød på den lange led. Herefter blev stykkerne smurt med flødeost/creme fraiche og pålagt røget laks. Brødet blev rullet forsigtigt sammen og herefter delt i tre stykker. Til sidst blev sandwichen omviklet med et langt stykke agurk revet på mandolinjern og holdt sammen med en tandstik. Det var ikke helt så vanskeligt, som jeg måske kunne have frygtet, men det krævede lidt behændighed, og det var godt at vi var to til at holde fast på det hele. Jeg synes de var meget sjove, så det kunne jeg helt sikkert finde på at gentage, og røget laks er det jo svært at gå galt i byen med.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.