Tørrede æbleringe

Dansk

2014 Tørrede æbleringe 070914 (5)

I går fik jeg afprøvet en sjov lille opskrift på tørrede æbleringe. Det var egentlig nemmere end jeg lige havde regnet med, så mon ikke det er noget jeg skal prøve igen en anden gang. Jeg tror også at det er en god måde at få brugt nogle lidt småkedelige æbler på. Mit eksperiment er dog tænkt som pynt til en lagkage jeg skal lave i denne uge, hvor Ledsageren har fødselsdag.

Jeg brugte et mandolinjern til at skære æblerne rigtig tyndt med, men man kan også bruge et godt rivejern eller forsøge at skære dem i hånden. Jeg tror dog resultatet bliver noget bedre, hvis man gør brug af en eller anden form for køkkenredskab.

Opskriften er fra et lille opskriftsblad snuppet i Kvickly engang. Størrelsesmæssigt må man lige prøve sig lidt frem. Jeg brugte to æbler, og der er mere end rigeligt til den omgang pynt jeg skal bruge (jeg fik en bagepladefuld), men det kommer selvfølgelig også an på æblernes størrelse.

Tørrede æbleringe

 • 1 æble (eller flere efter behov!)

Tænd for ovnen på 120 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade.

Vask æblet. Stik kernehuset ud. Alternativt kan du skære æblet i mindre stykker og fjerne kernehuset på den måde, så bliver det selvfølgelig bare ikke til æbleringe.

2014 Tørrede æbleringe 070914 (1)

Skær æblet meget tyndt på et mandolinjern.

Fordel æbleringene i ét lag på bagepladen.

2014 Tørrede æbleringe 070914 (3)

Bag æbleringene i ovnen i 1-1½ time, indtil de er tørre, sprøde og gyldne. Det kan variere afhængig af ringenes tykkelse. Mine fik en lille time. Du kan teste dem ved at tage én ud og lige lade den stå et øjeblik for at blive helt sprød. Herefter kan du se om den er færdig.

Opbevar dem i en lufttæt beholder. De kan godt laves i god tid.

Reklamer

3 thoughts on “Tørrede æbleringe

 1. Hold da op hvor er det fedt at du lige kom med den opskrift nu, hvor jeg tænkte at ville lave sådan nogen, som vi kalder æblechips i min familie. De smager jo så skønt og kan gøre det ud for det slik jeg jo så meget elsker, men ikke længere gider (det feder for meget :D). Tusind tak. Jeg skal huske dette indlæg, når jeg smækker mine æblechips på min blog 😀 Takker

  • Ja, jeg tænker også måske at lave lidt igen til jul i forbindelse med min konfekt- og småkagebagning. Jeg har ikke fået smagt så mange af dem endnu, men der var stadig god æblesmag i den enkelte jeg fik tiltusket mig. 🙂 Nu må jeg se hvor mange der er tilbage i aften. Og indtil videre har de holdt sig fint sprøde i den lufttætte beholder.

   • Jeg har prøvet dem til jul med kanel på. Mums. Det er altså også godt 🙂 Jeg skal have en sundere jul i år, så de skal klart bruges som hygge 🙂

    Mon ikke der er en lille en tilbage til fig i aften 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.