Alle de fynske fristelser

Dansk

2014 Besøg hos forældre 300814 (7)

I weekenden var vi afsted til kontinuerlig familiespisning. Vi startede med at møde op til aftensmaden hos mine forældre om fredagen, hvor vi fik serveret lækkert oste-/pølsebord med forskellige hapsere, og til dessert var der en helt fantastisk jordbær-/kransekage fra Wendorff, som jeg desværre NEMT kunne have spist meget mere af. Den var god solid i det, og alt med marcipan er det jo svært at gå galt i byen med.

Lørdag morgen diskede forældrene op med et stort morgenbord, hvor vi blandt andet fik smagt noget “pærecurd”, som min mor havde købt et sted for nylig. Ingredienserne heri var pære, sukker, smør og den meget beskrivende betegnelse “krydderier”. Min mor mente det smagte af fennikel. Curden faldt desværre ikke rigtig i nogens smag. Den smagte meget af “krydderier”, faktisk ikke af pære, og jeg synes egentlig den passede bedst på det salte bord, til trods for den sikkert meget høje sukkermængde.

Efter morgenmaden kørte vi til Faaborg, hvor der skulle være Fynske Fristelser. Fynske Fristelser er en meget lille “madmesse” med lokale producenter, og vi fik da nogle udmærkede smagsprøver, men vi syntes nu at 40 kr. i entré for noget vi havde set og gennemsmagt i løbet af 15 minutter var lige i overkanten. 20 kr. ville have været mere passende. Det var nu ellers meget hyggeligt placeret lige ved siden af Øhavsmuseet, hvor der også var nogle der var mødt op i dragter, og de bagte vist nok brød på gammeldags manér, men vi var der ikke længe nok til at smage på det. Man kan jo håbe at det bliver lidt større næste år, eller at prisen sættes ned. Vi betaler jo 50 kr. for at komme til Kulinarisk Sydfyn i Svendborg, og her kan vi da spise os en pukkel til i smagsprøver, og i den sammenligning er 40 kr. for dyrt.

Om aftenen var vi så inviteret til spisning hos mine bedsteforældre, hvor forretten var en slags tartelet bestående af en lille butterdejsting og noget kylling og melon i dressing. Hovedretten var et koldt tag-selv-bord med lækre frokostretter: to slags frikadeller, flæskesteg, kylling, kikærtesalat, gulerødder med citron, rødkål, feta, broccolisalat, ÆBLEFLÆSK!, kartofler med pesto og forskelligt brød. Egentlig ville de gerne have holdt lidt sommerfest udenfor, men det ville det danske vejr ikke være med til. Men for mig gør det ikke noget hvor jeg spiser min æbleflæsk henne – det smager godt uanset. Æbleflæsk er en af mine favoritvinterretter, så det var en dejlig overraskelse.

Til dessert var der en slags saftfromage med brombær lavet efter en gammel opskrift. Den endte ikke blandt alle gæsternes favoritter, men jeg synes nu den smagte udmærket, og så så den vældig festlig ud og passede til det lilla bordtema.

Søndag morgen blev vi spist af med endnu et morgenbord, lidt større end det forgangne. Denne gang blev der også serveret røræg med bacon og nogle rigtig gode brunchpølser købt dagen før i Stensgaard Gårdbutik. De smagte mere af kød end af pølseskind, hvilket jeg synes er positivt.

2014 Besøg hos forældre 300814 (11)

Blandt weekendens andre højdepunkter var et par souvenirs fra min onkel og tante, der for nylig er returneret fra ferie i USA. Her havde de blandt andet besøgt Cake Boss’ butik, så de havde et krus med hjem til mig. Jeg må lige se om jeg kan finde plads til det i køkkenet (Ledsageren fik et krus fra Cape Breton, som vist er kendt for hvalfiskeri).

2014 Besøg hos forældre 300814 (14)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.