Svampelasagne med rejer

Dansk

2014 Aftensmad Svampe og rejelasagne 210814 (14)

De sidste par dage har vi fået en udmærket vegetarlasagne fra Den Store Diabeteskogebog af Fiona Hunter og Heather Whinney. Bare rolig – jeg kom rejer i, så helt vegetarisk var den ikke! Kylling i tern og stegt på en pande inden tilsættelse i retten kan også bruges, og ellers kan man selvfølgelig bruge den rest kød man lige ligger inde med – eller bare lave den helt vegetarisk. Den var god, men jeg var ikke helt tilfreds med resultatet, så nedenstående opskrift repræsenterer opskriften som jeg vil lave den næste gang, ikke som jeg lavede den tidligere på ugen.

Den var for det første lidt for kedelig i smagen, så næste gang vil jeg tilføje lidt friskhakket chili. Her kan man også eksperimentere med andre krydderier, men der skal i hvert fald mere knald på smagsindtrykkene. Konsistensen var ellers god nok. Derudover vil jeg også komme mindre pasta i næste gang, for så meget sovs var der alligevel ikke. Den blev lidt for meget pasta og ikke helt nok fyld.

Den tager også en del tid at lave, hvis man kun er én person, for der er alligevel meget der skal snittes og hakkes, så det er ikke en hurtig ret. Til gengæld kan man lave en stor portion og så bare genopvarme den dagen efter, hvilket vi gjorde da fredag ikke er den dag hvor jeg har mest lyst til at stå i køkkenet. Fremgangsmåden ændrede jeg også lidt i, da jeg synes det er lidt for besværligt at skulle stå og rive champignoner.

Jeg brugte 500 g svampe, da der var 250 g i en bakke. Opskriften skrev “6 tomater”, og jeg brugte 150 g cherrytomater jeg havde tilovers, men næste gang vil jeg nok komme flere i (jeg tænker også at 250 g svarer mere til 6 tomater, men jeg brugte bare det jeg havde).

Svampelasagne med rejer

3-4 personer

 • 200 g porrer
 • 3 fed hvidløg
 • 1-2 små friske chilier
 • 4-500 g svampe (enten bare champignoner eller en blanding af flere forskellige)
 • 100 g parmesanost
 • 300 g kogte rejer
 • 250 g tomater
 • 3 dl mælk
 • Salt & peber
 • ca. 1-2 spsk oregano
 • Eventuelt andre krydderier efter smag
 • Sovsejævner
 • 6 lasagneplader

Varm ovnen op til 200 grader varmluft. Find et ovnfast fad frem.

Skær top og bund af porren, rens den og skær den i ringe og hak dem groft.

Finthak hvidløg – hvidløgene kan også presses i stedet. Finthak chilien.

Rens svampene for jord og skær det nederste stykke med jord af. Hak halvdelen af svampene groft og den anden halvdel fint.

Riv parmesanosten.

Dræn rejerne for det værste vand.

Skyl tomaterne. Skær dem i kvarte og fjern de værste kerner. Bruger du de helt små tomater, burde det ikke være nødvendigt. Det kommer an på hvor meget tomaterne væsker. Skær tomaterne i tern og sæt dem til side for sig selv.

2014 Aftensmad Svampe og rejelasagne 210814 (2)

Kom lidt fedtstof i en gryde og svits porrerne. Tilsæt hvidløg, chili og alle svampene og rist det hele over høj varme indtil svampene er svundet lidt ind og meget af væsken er fordampet.

Tilsæt mælken og rør det hele jævnt. Tilsæt salt, peber, oregano og eventuelt andre krydderier efter smag. Jævn sovsen til den har tykkelse som en kødsovs.

2014 Aftensmad Svampe og rejelasagne 210814 (4)

Tilsæt cirka 3/4 af den revne parmesanost. Tilsæt rejer og tomater og rør det sammen.

Læg lasagnen sammen lagvis  i det ovnfaste fad. Start og slut med et lag sovs. Drys den resterende parmesanost på toppen og bag lasagnen i ovnen i cirka 30 minutter. Kig til den undervejs – hvis den begynder at blive for mørk på toppen, kan du dække den med sølvpapir.

Server den med en grøn salat og eventuelt et godt brød til.

2014 Aftensmad Svampe og rejelasagne 210814 (10)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.