Den sidste sol

Dansk

2014 Grillfest 260714 (15)

Der har været stille på bloggen i denne her uge, for jeg er startet i en rigtig spændende virksomhedspraktik på biblioteket som kommunikationsmedarbejder. Det er nyt lige pludselig at skulle tidligt op om morgenen igen og arbejde det meste af dagen, i stedet for at gå og kede sig derhjemme. Det dræner energien på en helt anden måde end da jeg ikke havde noget at tage mig til – men altså på en god måde. Jeg får lov til at arbejde med nogle spændende opgaver, og indtil videre virker de nye kolleger flinke at være sammen med. Hvis alt går vel skal jeg være der et halvt år. Mon ikke der kommer lidt mere gang i bloggen igen, når jeg er faldet ind i de nye rammer, men det er meget sandsynligt at jeg nok ikke vil blogge lige så ofte som før.

Her kommer så et indlæg, jeg har haft liggende i noget tid. For et par uger siden havde vi nemlig besøg af et vennepar og deres to MEGET aktive små drenge. Børnene havde selv lidt legetøj med, men ellers så havde de det også sjovt med at lege med kattenes. Aftenens tema var GRILLFEST, så Ledsageren grillede kød på livet løs – der er ikke nogen der får lov til at gå sultne hjem hos os! Vi grillede en større omgang forskellige grillpølser, nogle marinerede koteletter, skinkeschnitzler (var det vist), og så fik vi pulled pork. Ledsageren gav stegen et lille døgns tid i sous viden, og på selve dagen fik den cirka to timer på grillen. Det smagte fantastisk, og grillningen gav stegen den helt rigtige skorpe, så jeg glæder mig rigtig meget til vi skal have det igen. Som vejret ser ud nu, bliver det dog nok først til næste sæson, men så har vi da noget at glæde os til.

De flotte blomster aller øverst fik jeg i værtindegave.

2014 Grillfest 260714 (13)

Derudover lavede vi også salatbar, da jeg tænkte det var nemmest når vi skulle have så meget forskelligt kød, og så bagte jeg brød på grillen, hvilket også blev rigtig godt. Vi har en grillpande til vores cobb grill, hvilket jeg brugte til at bage brødene på, så jeg har ingen erfaring med at stege dem direkte på grillen. Alle opskrifter jeg har fundet på nettet snakkede om bagesten og lignende, men det kan måske godt lade sig gøre når det handler om fladbrød, da de jo ikke skal have så længe, mon ikke de dog så skal vendes undervejs. Jeg gør mig dog ikke klog på emnet, udover at dette eksperiment fungerede rigtig godt, og det er bestemt heller ikke sidste gang at vi prøver det.

Opskriften er fra “Politikens bog om brød” af Lone Kjær, en af mine go-to-bøger hvad angår brødbagning. Opskriften brugte speltmel, hvilket jeg også gjorde da jeg tilfældigvis havde det i huset, men almindeligt hvedemel kan også bruges. Jeg tilføjede dog også lidt hvedeklid, hvilket dog gjorde at der skulle lidt mere vand i, så lav dine egne justeringer afhængig af den meltype du bruger.

Fladbrød bagt på grillen

8 fladbrød, portionsstørrelse

  • 3 dl vand
  • 50 g gær
  • 2 tsk honning
  • 1 tsk salt
  • 100 g hvedeklid
  • 400-500 g speltmel
  • Olie til pensling
  • Krydderier til drys, fx salt og chili

Kom vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt et skvæt honning og et strø salt. Tilsæt hvedeklid og halvdelen af melet. Rør dejen sammen og ælt resten af melet i lidt af gangen, indtil dejen er glat og smidig. Der skal nok mel i til at du kan ælte dejen uden at det klistrer på fingrene, men heller ikke mere end det. Sæt dejen til hævning tildækket et lunt sted i cirka 30 minutter.

2014 Grillfest 260714 (3)

Rul dejen ud til en pølse og del den i 8 lige store portioner. Rul det første stykke til en kugle og tryk og træk den flad. Du kan rulle brødene med en kagerulle, men det er ikke nødvendigt. Gentag med alle bollerne og lad fladbrødene efterhæve en halv times tid.

Lige inden bagning pensles brødene med et tyndt lag olie og drysses med krydderier. Læg dem på grillen, helst med låg på hvis det er muligt så varmen ikke slipper ud, og lad dem bage i 10 minutter. De skal ikke vendes, og det er bedst hvis du ikke kigger til brødene imens. Herefter er de færdige og lækre, lige til at spise.

2014 Grillfest 260714 (9)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.