Dristige Djursland

Dansk

Den sidste etape i dette års sommerferie foregik i Djursland, hvor mine forældre havde lejet et sommerhus og inviteret os på besøg. Faktisk ankom Ledsageren og jeg først, da mine forældre først ville være tilbage i Danmark om søndagen, og nøglen udleveres om lørdagen. Det passede derfor rigtig fint med at Ledsageren og jeg kunne få nøglen afhentet og få huset gjort klar til resten af familien. Det var et rigtig fint og moderne sommerhus placeret i et rigtig godt og stille område, hvor vi nok var de støjende naboer. Sommerhuset lå i et golfområde, så der var en stor golfbane hele vejen rundt, og mange af de andre beboere kørte rundt i de dér små golfvogne. Det negative ved sommerhuset er at det er MEGET varmt, især på den øverste etage, hvor der næsten er vinduer hele vejen rundt, fra gulv til loft, og så bliver der som en sauna indenfor. Det var faktisk koldere at sidde ude på terrassen.

Om lørdagen startede vi dog med at tage til Ebeltoft efter morgenmaden. Turen hertil gik udmærket, men da vi skulle ind til Ebeltoft var der lige pludselig 5 km kø hen til Glasmuseet, som var vores første stop. Jeg var nu ikke synderligt imponeret over dette års udstilling, hvor temaet var “kroppen”. Den var meget abstrakt, hvilket nogen sikkert vil betegne som “kunst” men som jeg mest betegner som “grimt”. Jeg kan bedst lide flotte ting, så kan det være kunst eller ej. Nogle af figurerne var dog pæne, men der var mange underlige ting imellem, som aldrig finder vej til mine hylder. I butikken kunne man også købe kæmpelakridskonfekt (desværre af glas), hvilket nok er noget min far vil kunne lide.

2014 Glasmuseet Ebeltoft 190714 (19)

DNA i glas:

2014 Glasmuseet Ebeltoft 190714 (2)

Butikken havde også nogle sjove hotdogs. Det er nok fordi det er mad, at det er mere min stil.

2014 Glasmuseet Ebeltoft 190714 (21)

Mig om 20 år:

2014 Glasmuseet Ebeltoft 190714 (4)

Og så havde de vinduer åbent grundet varmen, så jeg snuppede også et billede af udsigten:

2014 Glasmuseet Ebeltoft 190714 (11)

Og afslutningsvis en collage:

Efter Glasmuseet gik vi en tur rundt i Ebeltoft, hvor vi også fik en is (jeg kan her konkludere at man IKKE skal købe is i en turistby, for på trods af stor efterspørgsel, så er det åbenbart ikke kvalitet men tilgængelighed at gennemsnitsturisten vil have, så der var ingen gode isvafler at få), men jeg synes det var alt for varmt og der var alt for mange mennesker til at jeg syntes det var hyggeligt at gå rundt dér, så vi blev der ikke så længe. I stedet tog vi en tur til Helgenæs, hvor vi gik en fin tur, selvom det var godt varmt stadigvæk.

Efter vores gåtur slappede vi lidt af ved fyrtårnet på Helgenæs, og jeg fik læst lidt i min medbragte bog. En god ting ved denne sommer er at det faktisk er lykkes mig at få læst noget, hvilket jeg synes at jeg sjældent finder ro til. Da tiden blev til det, kørte vi til Rønde for at hente nøglen, som vi lokaliserede efter lidt søgen. Herefter kørte vi straks mod sommerhuset og fik pakket alle vores tingeltangel ind i huset. Aftensmaden købte vi hos den lokale købmand, og det blev til en omgang hurtig kylling i karrysovs, som Ledsageren biksede sammen af en håndfuld simple ingredienser. Måske ikke så avanceret som de tidligere dage, men det smagte stadig godt, og det er egentlig også meget rart at holde det lidt enkelt engang imellem.

2014 Djursland 190714 (3)

Den næste dag skulle resten af familien ankomme omkring frokosttid. Ledsageren og jeg havde lovet at indkøbe alle basalvarerne til et sommerhusophold, samt sørge for aftensmad den første aften, så vi kørte til Grenå for at købe ind. Vi havde dog glemt at tage højde for at det var søndag, så det der med at gå rundt og kigge på butikker blev ikke til noget. Når der går for meget sommerferie i det, så glemmer man nogle gange tid og sted. Så vores besøg i Grenå blev ikke til mere end en tur i supermarkedet. Her lykkedes det os dog også at tage af sted igen med en ny ismaskine, da jeg havde set at de havde tilbud på en, der var større end den gamle, og det kan man jo ikke sige nej til, kan man? Det lykkedes i hvert fald ikke mig. Når jeg laver is, så laver jeg altid en kæmpeportion, og så kører ismaskinen snildt 4-6 gange. Med den nye burde jeg kunne gøre det på mindre.

2014 Sommerindkøb 230714 (7)

Da vi havde fået slæbt alle vores indkøb tilbage til sommerhuset, brugte vi sommerhusets tilhørende adgangskort til den lokale svømmepøl til at slå den resterende ventetid ihjel. Det var en ganske udmærket svømmehal. Den var pænt stor, havde boblebasin, voksenbasin og børnebasin samt en stor vandrutsjebane, som Ledsageren prøvede men ikke fik lokket mig op i. Resten af familien kom lidt senere, og så var der mest dømt afslapning indtil Ledsageren og jeg gik i gang med aftensmaden.

Vi serverede forskelligt brød med tilhørende almindeligt smør og hvidløgssmør, en hurtig salat (så hurtig at vi hældte den ud af en pose og blot supplerede den med en håndfuld cherrytomater samt nogle ristede pinjekerner), to slags kartoffelchips og så alverdens grillmad. Der var en grill i sommerhuset, så Ledsageren fik sat både grillpølser og diverse koteletter over. Det er dejligt at sommerens varme vejr i det mindste kan føre til grillaftener.

Til dessert havde jeg lavet smuldreæblekage, som var ganske vellykket. Normalt laver jeg smuldredejen med en blanding af mel og havregryn, men jeg syntes det var lidt frås at indkøbe havregryn bare til det formål, så jeg brugte i stedet lidt mysli tilovers fra morgenmaden, og det fungerede rigtig godt. Så kom der jo både havregryn, nødder og tørret frugt i, så det vil jeg helt sikkert gøre igen en anden gang. Jeg ved ikke hvorfor tanken ikke har slået mig før. Til kagen serverede vi flødeskum samt softice lavet af de dér lav-selv-varianter fra Karoline, som de har reklameret meget med. Det smagte da OK, og det smagte bestemt ligesom billig softice smager, meeeen jeg vil nok ikke bruge det igen. Så hellere autentisk flødeskum eller en god vanilleis.

Da jeg har en hæftig portion dyrebilleder fra vores besøg i Ree Park om mandagen, så tror jeg nu alligevel at jeg deler Djursland indlægget op i to, så resten af Djursland-besøget kommer næste gang.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.