Hønserilette med svampe og asparges

Dansk

2014 Hønserilette 260614 (6)

Der skulle også lidt kylling og asparges på brunchbordet, så jeg lavede en hurtig hønserilette. Det er nok ikke en rigtig rilette, men jeg ved ikke helt hvilken anden betegnelse jeg skulle bruge, og under alle omstændigheder smagte det godt og var meget, meget enkelt og hurtigt at lave, i hvert fald hvis man har nogle færdigstegte kyllingelår liggende i fryseren, som jeg havde. Opskriften kan nemt varieres med anden form for kød og grøntsager, og den passer godt til brunchbordet, da det hele kan laves dagen i forvejen.

Hønserilette med svampe og asparges

6 små portioner

  • 5 små kyllingelår
  • 200 g svampe
  • 200 g asparges
  • 2-3 forårsløg
  • Salt & peber
  • 2-3 spsk creme fraiche

Varm ovnen op til 180 grader varmluft.

Kom kyllingelårene i et ovnfast fad og strø med salt, peber og krydderier efter smag. Bag dem i ovnen i cirka 50 minutter.

Lad de færdigstegte kyllingelår køle af og pil herefter alt kødet fra benene. Hak det fint eller groft afhængig af den konsistens du gerne vil have.

Rens svampene og del dem i fire. Knæk enderne af aspargsene hvor de knækker naturligt. Skyl og tør dem. Skær dem i mindre stykker.

2014 Hønserilette 260614 (2)

Svits svampe og asparges møre på en pande over meget høj varme. Lav varme gør at svampene væsker meget og så koger de i stedet.

Tag grøntsagerne fra panden og læg 6 aspargeshoveder til side til pynt.

Hak forårsløg.

2014 Hønserilette 260614 (3)

Kom creme fraiche i en skål. Tilsæt salt, peber og forårsløg og rør det sammen. Tilsæt herefter kødet og grøntsagerne og rør det hele sammen. Tilføj mere creme fraiche efter behov, men der skal blot være nok til at holde sammen på det hele.

Fordel riletten i 6 små serveringsskåle og kom et aspargeshoved på toppen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.