Koldskålspanna cotta med jordbær og kammercrumble

Dansk

2014 Koldskålspanna cotta 260614 (24)

På ethvert rigtigt brunchbord hører der sig noget sødt, og i sommerens anledning søgte jeg på nettet efter noget, der kunne minde lidt om koldskål. Her faldt jeg over en rigtig lækker opskrift på koldskålspanna cotta fra madbloggen Core Food. Det lød jo for godt til at ignorere, så valget var nemt nok. Jeg ændrede en anelse i opskriften, men overordnet er det den samme. Da jeg serverede desserten som en del af et brunchbord, lavede jeg små portioner, og opskriften passer meget godt til 4 desserter i almindelig størrelse eller 8 små. Jeg skriver den her nedenfor til 4 almindelige. Desserten er også rigtig god at servere for mange gæster, da det hele kan (ja, næsten bør) laves dagen i forvejen.

Panna cottaen smager ikke meget af kærnemælk, og jeg synes ikke at man kan smage det uden at man ved det, men der er en god lidt syrlig smag, så den smager meget friskt og lidt mindre fed end panna cotta lavet på ren fløde. Jeg synes det er en rigtig spændende sommerdessert på en lidt anderledes måde, og de marinerede jordbær kan man skifte ud med andre bær, jordbærgrød, friske jordbær eller eventuelt en god syltetøj, hvis det skal være lidt nemt og hurtigt.

Angående mængden af kammercrumble, så lyder det af meget lidt, men der er faktisk rigeligt. Jeg syntes også selv, det så lidt småt ud, men hav tiltro til opskriften! Crumblen kan også udskiftes med købevarianter, eller man kan bruge knuste kammerjunkere, eventuelt de små udgaver man kan købe.

Koldskålspanna cotta med jordbær og kammercrumble

4 personer

Til panna cotta:

  • 2,5 dl fløde
  • 1 vanillestang
  • 70 g sukker
  • Skallen fra ½ citron
  • 3 blade husblas
  • 3 dl kærnemælk

Til jordbær:

  • 1 bakke jordbær (cirka 250 g)
  • Sukker

Til kammercrumble:

  • 50 g smør
  • 50 g blendede mandler
  • 50 g havregryn
  • 1 spsk sukker
  • Evt. revet skal fra den anden halvdel af citronen

NB! Tag smørret til crumblen ud af køleskabet, så det kan blive blødt!

Panna cotta

Hæld fløden i en lille gryde. Del vanillestangen og skrab kornene ud. Kom korn og vanillestang i gryden. Tilsæt sukker og riv citronskallen ned i. Det er ikke nødvendigt at mase vanillekorn sammen med sukker inden det kommes i gryden, da vanillekornene spreder sig ud under kogning. Kog massen langsomt op over svag varme.

2014 Koldskålspanna cotta 260614 (6)

Læg husblas i blød i koldt vand.

Find 4 pæne serveringsglas eller -skåle frem.

Når fløden har kogt i cirka 10 minutter fiskes vanillestængerne op med en gaffel og kasseres.

Knug vandet af husblassen og kom det i gryden. Rør rundt med det samme indtil husblassen er helt opløst og der ikke er nogen klumper.

Tilsæt nu kærnemælk og rør det let sammen. Fordel massen i serveringsglassene og sæt desserten på køl indtil det skal serveres, eller cirka tre timer indtil det er blevet fast.

2014 Koldskålspanna cotta 260614 (22)

Jordbær

Skyl jordbærrene og fjern stilken. Skær bærrene i små stykker og kom dem i en lille skål. Hæld sukker over og ryst det lidt rundt. Sæt låg på og sæt jordbærrene i køleskabet indtil servering.

2014 Koldskålspanna cotta 260614 (1)

Kammercrumble

Varm ovnen op til 180 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.

Bland alle ingredienserne sammen og sæt dejen på køl i cirka en halv time. Smuldr dejen på bagepapiret eller rul den ud, udseendet er ikke så vigtigt. Hvis du er utålmodig ligesom mig, kan du springe nedkølingen over.

2014 Koldskålspanna cotta 260614 (10)

Bag din kammercrumble i cirka 10 minutter, indtil det er gyldent. Det gør ikke noget, hvis det hele smelter sammen til én stor småkage (ligesom det gjorde for mig!), da du alligevel skal smuldre det.

Lad småkagen køle ned og bræk det herefter i små stykker. Opbevar smuldret i en kagedåse indtil servering.

2014 Koldskålspanna cotta 260614 (15)

Servering

Kom et par skefulde marinerede jordbær på hvert glas og top med kammercrumble.

2014 Koldskålspanna cotta 260614 (29)

Reklamer

2 thoughts on “Koldskålspanna cotta med jordbær og kammercrumble

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.