Lakseomelet med asparges

Dansk

2014 Aftensmad Lakseomelet med asparges 250614 (7)

I går fik vi så en udmærket fiskeret fra “Verdens bedste kur 2.0″ af Christian Bitz. Retten er forholdsvis enkel med få ingredienser, men jeg synes nu alligevel at der er lidt teknik involveret i at lave omeletten. Jeg har før oplevet at de er svære at vende og at få ud af panden uden at de går i stykker. Denne gang er jeg dog ganske stolt af min omelet, for den fik den rigtige farve og kom helstøbt ud på tallerkenen.

Jeg lavede opskriften stort set som foreslået. Jeg brugte nok lidt mere laks end angivet, men det var fordi jeg brugte to laksefileter, der tilsammen vejede mere end de angivne 200 g og enkeltvis mindre. Derudover skulle der bruges et bundt asparges, hvilket er en meget, meget bred betegnelse. I Rema1000 var deres utiltalende aspargesbundter på 250 g, og SuperBrugsens noget flottere eksamplarer var på 400 g. Jeg har derudover også set bundter á 500 g. Vi brugte 400 g til to personer, hvilket jeg syntes passede meget godt. Det er også den eneste grøntsag man får til aftensmaden, så jeg synes der skulle være en god mængde af det.

Smagsmæssigt er opskriften meget enkel, men den smager godt og passer til sommervejret, så den kan godt anbefales. Jeg valgte at hakke laksen i mindre stykker, men den kan selvfølgelig også serveres ved siden af eller steges i stedet for dampes. Jeg valgte også at servere aspargsene hele ved siden af, da jeg var bange for omeletten ikke ville kunne lukkes sammen, hvis jeg kom dem i.

Lakseomelet med asparges

2 personer

  • 400 g asparges
  • 200 g laks eller 2 laksefileter
  • Salt og peber
  • 4 æg
  • 1 bundt dild
  • 25 g parmesan
  • 1 klat smør

Hold fast i enden af aspargsene og knæk enden af, hvor den knækker naturligt. Skyl aspargsene.

Strø laksen med salt og peber.

2014 Aftensmad Lakseomelet med asparges 250614 (2)

Damp laks og asparges i cirka 10 minutter. Hold øje med laksen, da den hurtigt kan få for meget.

Slå æggene ud i en skål. Skyl dild og klip det ned i. Strø med salt og peber og rør det hele sammen til en ensartet masse.

2014 Aftensmad Lakseomelet med asparges 250614 (1)

Riv parmesanosten. 25 g lyder af lidt, men der bliver til mere end forventet! Jeg gør det at jeg vejer en tallerken, river osten herpå og vejer undervejs indtil vægten siger + 25 g.

Når laksen er færdig, rives den fra hinanden med to gafler. Eventuelt skind kasseres.

Sæt nu en pande på høj varme og lad den varme op et par minutter. Når den er helt varm, smeltes fedtstoffet herpå.

2014 Aftensmad Lakseomelet med asparges 250614 (3)

Hæld æggemassen på og skru varmen ned til middel styrke. Lad æggemassen sætte sig. Ryst panden let engang imellem for at sikre at omeletten ikke sidder fast i bunden. Løft eventuelt forsigtigt i kanterne for at lade den ustegte æpggemasse løbe ned. Drej panden efter behov, således at den steges jævnt hele vejen rundt. Hvis du laver en større portion, så lav flere omeletter. 4 æg har en passende størrelse til en almindeligt stor pande.

2014 Aftensmad Lakseomelet med asparges 250614 (5)

Når æggemassen har næsten sat sig, kommes laksen på den ene halvdel. Strø halvdelen af parmesanosten oven på laksen og brug en paletkniv og eventuelt en gaffel til at vippe den anden halvdel henover. Giv omeletten et par minutter til og flyt den herefter over på et fad ved hjælp af to paletknive, eller hvordan det nu bedst fungerer for dig. Man kan sikkert også bare vippe panden og lade den glide af, hvis man har finesserne til det. Jeg turde dog ikke tage chancen!

Læg aspargsene på fadet og strø med det sidste parmesanost, hvorefter retten er klar til servering.

2014 Aftensmad Lakseomelet med asparges 250614 (8)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.