Et madresumé VIII

Dansk

Nogle gange føler jeg mig ikke helt så blog-inspireret, og så er det at indlæggene hober sig op, hvilket gør det endnu mere uoverskueligt at skulle igennem så mange opskrifter. Derfor kommer der her et hurtigt madresumé af interessante retter vi har fået på det sidste.

2014 Tortilla Burger Kylling 140614 (3)

Vi holdt kombineret tortilla og burger aften (torger? burtilla?), hvor jeg lavede bøffer af hakket kylling blandet med pesto, hvilket fungerede rigtig godt. Det var et tip fra en veninde, og det kan bestemt godt anbefales. Hertil fik vi tortillas, diverse grøntsager og guacamole. Desværre var avocadoen ikke så god som jeg gerne ville have haft den, så den måtte blendes. Den anden avocado var blevet alt for moden og var dårlig, så det er svært at forstå sig på de dér firnurlige avocadoer. De smager ellers fantastisk, når det lykkes at fange dem på en god dag.

Så har vi fået kødsovs med pasta, hvor kødsovsen blev peppet op med en masse grøntsager, og pastaen blev pyntet med revet knoldselleri samt parmesanost. Måååske vil jeg hellere blande sellerien i kødsovsen en anden gang, men ellers er det en udmærket idé. Ledsageren var overbevist om at det var revet ost, da han så det første gang, og det visuelle spiller jo også en rolle, når man spiser. Ikke den største rolle, hvis man spørger mig, men en væsentlig del.

2014 Aftensmad Laks med sellerimos 190614

Vi har også fået laks, som nok er den fisk vi spiser oftest, hvilket der sikkert ikke er noget usædvanligt i. Ledsageren stegte den sprød på panden, som han er god til, og hev skindet af og formede det til en lille figur. Nogle gange sætter han skindet oven på laksen, så det bliver til en båd. Jeg ved ikke helt hvad det er denne gang – måske en bondepige med rottehaler. Til laksen fik vi lækker sellerimos og lidt blandede grøntsager strøet med revet parmesan og citronskal. Jeg er faktisk ret vild med sellerimos. Der er ikke god smag i, og så er det en super måde at få grøntsager på. Den næste dag lagde jeg skefulde af sellerimos på panden og stegte det lidt som frikadeller – mest for at lune det op igen, men en sprød stegeskorpe er heller ikke af vejen.

2014 Aftensmad Dampet dim sum 220614 (1)

I går fik vi så en helt særlig søndagsmenu, da Ledsageren jo i forbindelse med indkøb af vores dampkoger efterspurgte dampede dim sum. I sidste uge var jeg så en tur inde i byen, hvor jeg slog vejen forbi en asiatisk butik og købte fire forskellige slags dim sum, som vi så fik i går. De blev alle dampet i dampmaskinen. De store runde boller var med noget svampefyld, men de var nok de mest skuffende. Der var ikke nok fyld i forhold til dej og ikke nok smag i – der kan jeg meget bedre lide de ande dim sum jeg selv lavede på et tidspunkt. Min favorit var de små brune dimser, hvori der vist var en hel reje samt lidt grøntsager viklet ind i wonton-dej. Der var god smag i, og den hele reje fungerede rigtig godt. Så var der små fiskeboller, der også var fine, og de små helt hvide dimser havde også noget rejefyld. Det var dog vist hakket reje eller lignende. De smagte ganske udmærket, og det hele fik 15 minutter i dampkogeren direkte fra frost. De store boller var gennemvarme, men de kunne godt lide have haft et par minutter længere.

Jeg havde jo set mig nødsaget til at købe fire forskellige slags, så der var noget at vælge imellem, så det hele er nu pakket om, og så har vi til to omgange til i fryseren. Vi supplerede vores dim sum med ris og lidt pandestegte grøntsager (squash, løg, hvidkål og gulerod). Risen tilberedte vi også i dampkogeren, for det skulle jo også prøves. Jeg kan måske ikke sige at risen blev bedre af den grund, men den blev i hvert fald ikke ringere, og det er jo nemt at kunne tilberede det hele i én dampkoger. Grøntsagerne kunne man også have dampet, men jeg havde mere lyst til noget stegt.

2014 Aftensmad Dampet dim sum 220614 (2)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.