Kyllingelår med lakrids og linser

Dansk

2014 Aftensmad Kyllingelår med lakrids og linser 170614 (6)

I går fik vi endnu en kyllingeret fra “Verdens bedste kur 2.0″ af Christian Bitz, denne gang lavet med kyllingelår hellere end filet. Jeg lavede en del om på grøntsagstilbehøret, da jeg syntes linser og persillerod var lige lovligt kedeligt i sig selv (der indgik også limesaft og sennep, som jeg dog udelod da det ikke passede sammen med min valgte fremgangsmåde). Jeg tilberedte en hel bakke (1,5 kg) kyllingelår, så vi havde lidt hurtig kylling i fryseren til en anden gang. Efter brylluppet havde vi en del langtidsstegt kylling tilbage, og det var supernemt at tø op og pille af til en god omgang kyllingesalat, tortillafyld eller lignende, derfor syntes jeg det bedre kunne betale sig at tilberede hele pakken fra starten af end fryse det meste ned. Kylling smager generelt også bedst når det er tilberedt på benet, selvom jeg synes at kyllingefilet er lettere at variere.

Jeg var lidt usikker på at strø lakridspulver på kyllingelårene, så jeg gjorde det kun på nogle af dem – på resten kom jeg paprika. Chili eller karry kan også være godt. Lakridspulveret smagte nu udmærket, men det er da en ny smag sammen med kylling – jeg har i hvert fald ikke lige prøvet det før. Det bliver en smule “sødligt”, men ikke på en vammel måde, bare … anderledes. Det er nok ikke en smagsvariant, der passer alle (min far slår nok korsets tegn når han læser om det), men det var da interessant nok at prøve. Jeg er ikke selv helt overbevist (det kræver nok lidt tilvænning), men jeg har da mod på at prøve det igen.

Opskriften angiver 3 små kyllingelår per person, og jeg var da noget usikker på om det var nok, men vi endte faktisk med kun at spise 2 hver, så det må jo passe alligevel.

Lår, lakrids og linser

2 personer

  • 6 små kyllingelår
  • Lakridspulver (kan erstattes med fx paprika, chili eller karry)
  • Salt & peber
  • 1 dl grønne linser
  • 2 store gulerødder
  • 1 løg
  • 100 g hvidkål (kan erstattes med anden fast kål eller rodfrugter)
  • 1 stor tomat

Varm ovnen op til 180 grader varmluft.

Kom kyllingelårene i et ovnfast fad og strø med de valgte krydderier, salt og peber. Bag kyllingelårene i ovnen i cirka 50 minutter. Skru eventuelt lidt op for temperaturen de sidste 10 minutter for at gøre skindet mere sprødt.

2014 Aftensmad Kyllingelår med lakrids og linser 170614 (2)

Kom grønne linser i en lille gryde sammen med 2 dl vand. Kog dem indtil de er møre – det tager cirka 20 minutter. Hæld vandet fra.

Klargør gulerødder, løg og hvidkål og snit dem i mindre stykker.

Del tomaten i kvarte og fjern eventuelt kernerne, hvis den er lidt blød. Skær den i tern.

Når kyllingen er ved at være færdig, hældes lidt fedtstof på en pande og grøntsagerne svitses. Tilsæt de grønne linser og tomaten, strø med salt og peber, rør rundt og tag det fra varmen. Herefter er retten klar til servering.

2014 Aftensmad Kyllingelår med lakrids og linser 170614 (1)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.