Laks med avocado, ærter og sesam

Dansk

2014 Aftensmad Laks med avocado, ærter og sesam 130614 (4)

I går fik vi en ganske udmærket ret, der startede som en opskrift  fra “Verdens bedste kur 2.0″ af Christian Bitz, men egentlig endte med mest at have laksen til fælles. Jeg bedømmer dog opskrifter ud fra hvad jeg rent faktisk satte på bordet og hvorvidt jeg er interesseret i at spise det igen, så jeg vil nok stadig kalde det en succes, dog ikke noget der tilfalder Bitz.

Vi fik stadig laks til aftensmad, men der kom ikke noget spidskommen på, og Ledsageren stegte den som han gør bedst på panden med sprødt skind. Jeg var ikke tilfreds med supermarkedets fennikel, da jeg var nede at handle, så den blev udskiftet med lidt hvidkål jeg havde i køleskabet, og skyr blev erstattet med hytteost, fordi det havde jeg lyst til. Derudover lavede jeg også en blandet salat i stedet for sirligt at lægge ingredienserne i lag i en dyb tallerken. Som vi lavede maden var den rimeligt hurtig at have med at gøre og der blev brugt enkle ingredienser, som de fleste ligger inde med eller nemt kan skaffe. Hvidkål kan erstattes med noget andet, også med fennikel, hvis man har lyst til det.

Jeg bruger gerne fristunder til at surfe andres madblogge, og nogle af dem kører engang imellem med konkurrencer, hvor man kan vinde diverse produkter, som de har fået tilsendt af diverse producenter. Det er der ikke noget galt i. Jeg bliver dog oftest rigtig skuffet over disse madbloggeres holdning, når et af kravene for at deltage i deres konkurrencer er at man skriver sig op til at modtage mails fra deres blog. Jeg læser ikke nogens blogge på den måde. Jeg gider ikke have hundredvis af mails i min inbox. Når lysten og tiden byder sig så surfer jeg forbi de blogge jeg følger med i, og så læser jeg typisk alle de indlæg der er kommet siden sidst. Alt mail som jeg ikke ønsker at modtage definerer jeg som spam. Jeg gider ikke modtage NOGENS blogindlæg i min mailbox, derfor er det spam. Det betyder ikke at jeg ikke læser andres blogge, og det har ingen indflydelse på om jeg kan lide andres blogge eller ej. Jeg synes bare det er for ringe at forsøge at “tvinge” folk til at følge ens blog, for ellers kan man ikke være med i en eller anden halvt-interessant konkurrence. Jeg må indrømme at jeg mister lidt respekt for de pågældende blogge hver gang jeg ser det. Hvis folk gerne vil følge med i ens blog, så skal de da have lov til at gøre det på deres egen måde. Det virker så opmærksomhedssøgende at kræve at de SKAL gøre deres email tilgængelig.

Nå. Men til opskriften.

Laks med avocado, ærter og sesam

2 personer

  • 2 spsk sesamfrø
  • 80 g ærter, gerne fra frost
  • 250 g hvidkål
  • 1 avocado
  • ½ citron (resten kan pakkes i sølvpapir og gemmes i køleskabet)
  • 4 spsk hytteost
  • Salt & peber
  • 2 laksefileter

Start med at riste sesamfrøene på en tør pande over høj varme indtil de har taget farve. Tag dem fra panden igen.

Kom ærterne i en lille skål og overhæld dem med kogende vand hvis de er frosne.

Snit hvidkål fint og kom det i en skål. Fjern skal og kerne fra avocadoen og skær den i tern. Kom det ned i skål. Pres saften fra den halve citron ned over avocadostykkerne. Hæld vandet fra ærterne og tilsæt ærter og hytteost til resten af grøntsagerne. Drys med salt og peber. Rør det hele let sammen uden at avocadoen går i stykker.  Drys til sidst med sesamfrø.

Kom salt og peber på laksefileterne. Kom lidt fedtstof på panden og steg dem på skindsiden over høj varme i 7-10 minutter.

2014 Aftensmad Laks med avocado, ærter og sesam 130614 (3)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.