Laksefrikadeller med kål og kikærter

Dansk

2014 Aftensmad Laksefrikadeller med kikærter 050614 (7)

For lidt tid siden fik vi en ny form for fiskefrikadeller, hvori der indgik friskhakket laks samt kikærter. Opskriften var fra “Verdens bedste kur 2.0″ af Christian Bitz, men jeg lavede nogle ændringer i den for at forbedre arbejdsprocessen. Derudover udelod jeg også ingefær, da det er en af de få fødevarer i verden jeg ikke rigtig bryder mig om. Jeg brugte to små friske chilier, men næste gang vil jeg nok nøjes med én. Retten blev ikke så stærk, at den ikke kunne spises, men den måtte gerne være lige en anelse mildere. Jeg brugte citron i stedet for lime, og jeg udelod spidskommen i skyrdressingen og brugte her i stedet den resterende citronsaft. I opskriften stod der at hvidkål skulle steges på samme pande som frikadellerne, hvilket jeg egentlig synes er lidt sjovt, for på billedet i bogen er frikadellerne stegt på en gammeldags støbejernspande til æbleskiver – det er lidt svært at stege hvidkål på sådan en, hvis du spørger mig. Der mangler vist lidt kommunikation i udarbejdelse og sammensætning af bogen. Jeg udelod stegningen af hvidkålen da jeg var i humør til en friskere udgave, og så synes jeg det udelukkende var spildtid at skulle vente til sidst med at stege hvidkålen, uden at stegningen tilførte noget væsentligt til retten.

En anden mulighed er at blande skyr og hvidkål sammen til en enkel coleslaw, hvilket jeg også overvejede, men på daværende tidspunkt havde jeg mere lyst til det andet. Man kan også skifte noget af hvidkålen ud med revet gulerod. Jeg er åbenbart heller ikke i stand til at hakke laksen så fint som Bitz kan, for jeg fik i hvert fald ikke en sammenhængende fars ud af opskriften førend jeg gav den lidt med stavblenderen, hvilket så også er meget nemmere.

Smagsmæssigt må jeg indrømme at jeg ikke er så vild med retten. Den var spændende, men kikærterne gør frikadellerne meget tørre. Der er brug for godt med dressing for at stå imod, og jeg synes ikke rigtig det vi havde til rådighed gjorde nok. Det er ikke en dårlig opskrift som sådan, men det er nok ikke noget jeg vil prøve igen.

Laksefrikadeller med kål og kikærter

2 personer

  • 1 dåse kogte kikærter
  • 2 laksefileter (cirka 240 g i alt)
  • 1 citron
  • 1 lille frisk chili (kan erstattes med chilipulver eller andet krydderi efter smag)
  • 2 æg
  • Salt & peber
  • 250 g hvidkål
  • 2 dl skyr

Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem grundigt. Hak dem groft og kom dem i en skål.

Hak ligeledes laksen groft og kom den op i skålen.

2014 Aftensmad Laksefrikadeller med kikærter 050614 (1)

Skyl og tør citronen og riv skallen heraf ned i skålen. Hak chilien fint – fjern kernerne hvis den ikke må være for stærk. Tilsæt chili, æg og lidt salt og peber og pres halvdelen af citronsaften ned i skålen. Rør det hele sammen med en grydeske. Blend det let med en stavblender indtil det bliver til en fars – der må dog gerne stadig være lidt større stykker laks og kikærte tilbage.

2014 Aftensmad Laksefrikadeller med kikærter 050614 (4)

Opvarm en pande med lidt olie og brug en spiseske til at sætte farsklatter på panden (farsen er lidt tyndere end almindelig frikadellefars, men slutresultatet hang godt sammen alligevel). Steg frikadellerne på begge sider indtil de føles faste, når du trykker på dem med skeen.

Hak imens hvidkål. Kom det i en skål og drys med salt og peber, eller bland det sammen med skyrdressingen for at lave en coleslaw.

Bland skyr sammen med salt, peber og den anden halvdel citronsaft.

2014 Aftensmad Laksefrikadeller med kikærter 050614 (5)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.