Æggekage med makrel og tomat

Dansk

2014 Aftensmad Æggepandekage med makrel 270514 (1)

Den anden dag var Ledsageren til grillfest på arbejdet, og så måtte jeg jo sørge for min egen aftensmad. Efter jeg har mødt Ledsageren synes jeg at jeg er blevet så vant til at lave mad til to, at jeg ikke længere rigtig gider at lave mad til én, så når han er væk ender jeg typisk med at få et eller andet jeg hurtigt kan smide på panden. Nogle gange får jeg dog risengrød, da han ikke er lige så vild med det som jeg er, men denne gang brugte jeg en opskrift fra “Verdens bedste kur 2.0″ af Christian Bitz. Det var en lidt sjov opskrift, hvor proteinet kom fra en dåse makrel i tomat, men retten smagte faktisk udmærket. Jeg vil nok ikke kalde den spændende, men den var enkel og hurtig, og det var nok de vigtigste kriterier den dag. Ledsageren var nu glad for at han ikke var hjemme til også at få det, og jeg vil også give ham ret i at opskriften er lidt for frokostagtig. Den er god til hvis det skal gå stærkt, men det er ikke noget jeg vil servere for andre. Nu er “Verdens bedste kur 2.0” dog primært henvendt til enlige, og derfor tænker jeg at opskriften sådan set passer fint til målgruppen. Dog tror jeg at da jeg kun var mig selv, så lavede jeg noget mere spændende mad end denne her opskrift, det er kun nu at jeg ikke gider.

I opskriften skulle gulerødderne skrælles, men jeg kan godt lide at gnave af mine, så man kan jo gøre hvad man føler mest for.

Æggekage med makrel og tomat

1 person

  • 1 skive rugbrød
  • 1 tomat
  • 1 stor gulerod eller 2 små
  • 2 æg
  • 1 dåse makrel i tomat
  • Salt & peber
  • Eventuelt lidt frisk persille

Skær rugbrødet i tern eller tynde strimler og steg det sprødt på en tør pande. Tag det fra panden igen.

Skær tomat i skiver. Skræl gulerod og riv den eller hvordan du nu foretrækker at spise dine gulerødder.

Kom lidt rapsolie på panden og slå de to æg ud herpå. Steg dem som spejlæg eller rør lidt rundt i dem for at bryde æggeblommerne. Drys med salt og peber.

Når æggene er færdige, lægges de på en tallerken. Pynt herefter med tomat, gulerod, makrel i tomat og det ristede rugbrød. Pynt eventuelt med lidt friskhakket persille.

2014 Aftensmad Æggepandekage med makrel 270514 (2)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.