Laks med agurk, rug og æg

Dansk

2014 Aftensmad Laks med agurk, rug og æg 260514 (4)

Den anden dag stod menuen på laks baseret på en opskrift fra “Verdens bedste kur 2.0” af Christian Bitz. Til dampning af fisken testede vi vores nye køkkenmaskine, hvilket er en elektrisk tre-lags-dampkoger købt i den lokale isenkræmmer for 250 kr. Vi har snakket lidt om hvorvidt vi skulle sætte sådan et apparat på ønskelisten, og da vi så faldt over det til billige penge, så blev vi fristet og slog til. Der er tre lag og et låg, som alle er aftagelige, så man kan nøjes med at bruge det ene lag, hvis man kun skal dampe én ting. Der er også en lille plastikbeholder, der passer ned i, beregnet til ris. Jeg tror ikke jeg har prøvet at dampe ris før, så det må også komme an på en prøve. Ledsageren har fået mig til at love at vi også skal prøve at tilberede dimsum i maskinen, for det står der i brugsanvisningen at man kan, og så bliver man jo nødt til at gøre det. Man hælder vand i bunden, og så er der en timer, der kan sættes til max en time, og så siger den DING!, når den er færdig, ligesom brødristeren. Desværre fik vores laks lidt for længe, men man skal jo lige hitte ud af sådan nogle nye maskiner.

2014 Aftensmad Laks med agurk, rug og æg 260514 (5)

For nu at vende tilbage til opskriften, så lavede jeg den ikke helt som beskrevet. Egentlig skulle æbleeddike koges lidt ind, hvorefter agurkestykkerne skulle koge med, men det gad jeg ikke lige bruge tid på, og jeg er heller ikke alt for vild med når noget smager voldsomt af eddike. Jeg skar derfor blot agurkestykkerne ud og lod dem marinere i æbleeddike i cirka 20 minutter, mens resten af maden blev lavet. Kan man lide sine agurker lidt mere syrlige, så er kogningen dog et bedre alternativ. Måske gør jeg det en anden gang. Til salaten brugte jeg skårne rugkerner, hvor opskriften vist bruger hele rugkerner, men det var hvad der fandtes i de lokale supermarkeder. Jeg synes der var alt for mange rugkerner i portionen, og det selvom jeg brugte noget mere agurk end angivet, derfor har jeg halveret det i opskriften nedenfor. Derudover tror jeg også der er en fejl i opskriften, da der først står at man skal blande agurk med rugkener og æg, og herefter lægge laksen på en tallerken og komme rugkerner og æg over laksen, samt servere retten med agurkestykker. Jeg ved ikke om Bitz er forvirret eller om det er meningen man skal servere ekstra agurkestykker til. Jeg havde fået fat på en enorm agurk i supermarkedet, så jeg brugte nok mere end hvad der svarer til halvdelen af en almindelig agurk, men jeg synes man selv skal vurdere hvor meget agurk man vil have i, for der er ikke andre grøntsager til retten. Jeg kan godt lide laks og æg, men jeg synes retter bliver for kedelige uden grøntsager.

Smagsmæssigt synes jeg ikke som sådan retten er noget særligt. Det er jo egentlig bare laks med agurk, så det er ikke revolutionerende tanker, men det er en forholdsvis hurtig og enkel ret, så det er jo positivt.

Laks med agurk, rug og æg

2 personer

  • 50 g rugkerner
  • 1 håndfuld krydderurter
  • ½-1 agurk, efter behov
  • 2 æg
  • 2 laksefileter á cirka 120 g
  • ca. 1 dl æbleeddike
  • Salt & peber

Start med at koge rugkernerne. Skårne rugkerner skal have cirka 10 minutter, mens hele rugkerner skal have cirka 20 minutter. De skal være behagelige at tygge men stadig have bid, og de må ikke koge så længe at de koger til grød.

Hak krydderurter og bland dem i de færdigkogte rugkerner.

Rens agurken og skær den i store tern.

Kog æggene til de er hårdkogte.

Strø salt og peber på laksen og damp den i cirka 10 minutter. Sæt en gryde over med lidt vand i bunden, og læg enten laksen ned i gryden eller brug en dampindsats. Læg låg på gryden.

Kog æbleeddike op i en lille gryde og tilsæt agurkestykkerne. Lad det koge i cirka 5 minutter. Hæld herefter overskydende eddike fra, og bland agurkestykkerne med rugkernerne. Strø med salt og peber.

Pil æggene, skær dem i mindre stykker og bland dem med rugkernesalaten.

2014 Aftensmad Laks med agurk, rug og æg 260514 (2)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.