Jordbærkoldskål

Dansk

2014 Koldskål 220514 (2)

I sidste uge stod der også jordbærkoldskål på menuen. Jeg har aldrig været så vild med den almindelige koldskål, men jordbærkoldskål smager fantastisk. Koldskål er egentlig ikke som sådan specielt usundt – det usunde består i de mange sukkerfyldte kammerjunkere man smider ned i. Nogle gange kommer vi også frisk, skivet jordbær i, men det havde vi ikke denne gang. Det kan jo også bruges til at mindske behovet for kammerjunkere. Næste gang vi skal have jordbærkoldskål overvejer jeg at bage mine egne kammerjunkere, hvis jeg kan finde en bedre opskrift end sidst. Jeg tænker at bruge mandelmel til det for at få lidt ekstra smag i. Jeg synes det er svært at finde den helt rigtige kammerjunk. Denne gang brugte vi kammerjunkere fra Tylstrup, og da jeg havde en rest koldskål tilovers i dagene efter men løb tør for kammerjunkere, så investerede jeg i en pose mini kammerjunkere fra Karen Volf, hvilket var udmærket, da jeg så kan lave en sammenligning.

Jeg synes dem fra Tylstrup smagte af mere, hvilket dog måske kan komme fra sukkeret. Dem fra Karen Volf havde cirka dobbelt så meget salt i som de andre, og det kunne også smages. Det var ikke en ubehagelig saltsmag, men det var egentlig det eneste, som kammerjunkerne smagte af. Her havde Tylstrup lidt mere gods i sig, uden at de dog hellere smagte af så meget. Vi har også prøvet dem med fuldkorn fra Tylstrup, men ærligt så synes vi ikke de er det værd. De har en underlig eftersmag, smager generelt ikke godt og konsistensen er også mærkelig. Det var faktisk så galt at vi smed resten af posen ud, og jeg er normalt typen, der hellere vil tvinge mig selv til at spise noget mindre attraktivt færdigt end smide det ud, men her gad vi altså ikke byde os selv det. Jeg synes der er noget meget dominerende i fuldkornsmelet, som går ind og ændrer hele koldskålsoplevelsen på en for mig dårlig facon. Men jeg savner lidt mere smag i kammerjunkerne, så derfor tror jeg at jeg skal gøre et nyt kammerjunkeforsøg næste gang, og jeg synes at nøddemel må kunne bidrage væsentligt til smagen.

2014 Koldskål 220514 (3)

Jeg her efterhånden eksperimenteret lidt med min jordbærkoldskål og her nedenfor følger den udgave, som jeg nok efterhånden kan betegne som “den endelige udgave”.

Jordbærkoldskål

3-4 personer

  • 1 liter kærnemælk
  • 1 liter vanilleyoghurt (jeg bruger cheasy med lavt fedt- og sukkerindhold)
  • ca. 800 g frosne jordbær
  • 1 banan
  • eventuelt sukker efter smag

Lad de frosne jordbær tø lidt op og blend alle ingredienserne sammen. Jeg blender dem typisk af flere omgange, da der ikke er plads til det hele i én blender. Bananen giver ekstra sødme til retten uden brug af sukker. Man kan godt smage at der er en anderledes smagsnuance i, men banansmagen er ikke dominerende, og jeg synes ikke at man kan smage det er banan, med mindre man virkelig smager efter.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.