Sous vide flæskesteg

Dansk

2014 Sous vide flæskesteg 200514 (7)

Tidligere på ugen fik vi lidt af et eksperiment til aftensmad. Ledsageren fik jo en sous vide maskine i gave sidste år, hvilket vi er ganske tilfredse med, og den bliver brugt flittigt. Nu var tiden så kommet til at teste tilberedningen af flæskesteg. Jeg er jo altid i gang med at tømme ud i vores fryser (men det synes umuligt nogensinde at få den til at blive bare tæt på “halvt fuld”), og her havde vi også et par flæskestege liggende, som jo derfor skulle i brug.

Kødet blev vakuumpakket og smidt i maskinen om morgenen ved 63 grader, og her flød den rundt indtil aftensmadstid, hvor den fik cirka en halv time i ovnen under grill i et forsøg på at sprødgøre flæskesværene. Det virkede dog ikke rigtig. Sværene skulle have meget længere tid for at blive sprøde, så de var en smule gummiagtige da vi fik dem første aften. Dagen efter fik vi rester i form af flæskestegssandwich, og her skar vi sværene af og gav dem yderligere cirka en halv time i ovnen, mens stegen fik et par timer til ved 63 grader sous vide maskinen for at opvarme kødet.

Vi har læst sous vide anmeldelser på nettet, hvor der blev sagt at sværene blev sprøde efter kort tid i ovnen, men dette var slet ikke tilfældet for os. Næste gang vil vi derfor skære sværene af inden stegen kommer i sous vide maskinen, og så bliver sværene tilberedt for sig selv i ovnen.

Hvad angår kødet, så var det meget lækkert. Det var mørt og saftigt, og det var utroligt så stor stegen var, da den var færdig, for der var næsten ikke noget af den, der var smeltet væk under tilberedningen, som jo sker under normale forhold i ovnen. Selvfølgelig var fedtkanten der stadig, men den kan man jo bare skære væk, og næste gang fjerner vi den jo helt, da vi her vil lave steg og svær hver for sig. Det kan helt sikkert anbefales at tilberede sin flæskesteg på denne måde.

Som tilbehør fik vi alt “det rigtige”, det lune vejr til trods, så der var brune kartofler, rødkål, syltede agurker, brun sovs samt en let salat med tomat, agurk og rødløg. Jeg glæder mig allerede til næste gang.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.