Opskrifterne der ikke var verdens bedste

Dansk

Her det sidste stykke tid har vi fået testet en del opskrifter fra kogebogen “Verdens bedste kur” af Christian Bitz. Nogle har været gode, andre har været udmærket, og så har der været nogen, som jeg ikke var så vild med af den ene eller anden grund. Andre vil måske synes bedre om dem end jeg gør, så her nedenfor følger derfor lidt opskrifter fra den nævnte kategori.

Salat af fennikel, kikærter og lime

Frokost til 2 personer

  • 1 lime
  • 1 spsk honning
  • Salt & peber
  • 1 fennikel
  • 1 dl kogte kikærter (fås på dåse i lage)
  • 2 fuldkornstoastbrød

2014 Frokost Salat med fennikel og kikærter 280414 (1)

Lav en dressing af lime, honning og salt og peber. Snit fennikel meget fint og bland fennikel og kikærter sammen med dressingen. Rist brødene og fordel salaten oven på.

Det er en forholdsvis hurtig salat at lave, og der er en overkommelig mængde ingredienser i. Personligt er jeg ikke så vild med fennikel, men den variant vi fik købt var ikke så kraftig i smagen, så det gjorde ikke noget. Hvis man ikke kan lide fennikel, bør man dog ikke gå i kast med retten (men det siger jo nok sig selv). Den var også lidt kedelig, men den var OK som variation. Jeg lavede en portion til to, så jeg fik det to dage i træk, og på andendagen var der røget endnu mere smag af fenniklen. Den holder derfor ikke smagen så længe.

Essentielt ikke en dårlig ret, men lidt kedelig.

2014 Frokost Salat med fennikel og kikærter 280414 (4)

Fuldkornsfiskefilet med rødbedesalat

Aftensmad til 2 personer

  • 250 g blandede rodfrugter
  • ½ citron, saft og skal
  • 1 spsk revet peberrod – eller efter smag
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 dl skyr
  • 1 fed hvidløg
  • Salt & peber
  • 1 håndfuld persille
  • 4 rødspættefileter
  • 50 g fuldkornshvedemel

2014 Aftensmad Fuldkornsfiskefilet 290414 (3)

Der var egentlig ikke så meget ved denne opskrift, som jeg var vild med. Jeg synes opskriften var overkompliceret og upræcis, salaten passede ikke til (efter min mening), og jeg kunne ikke se pointen i at bruge forskellige beder, for så snart man kommer RØDbede i, så bliver det hele rødt, og så er det altså lige meget hvad farve resten har.

Jeg vil derfor først og fremmest sige at man skal bruge en blandet omgang rodfrugter og skære dem meget fint. Bland dressingen af citronsaft og -skal, revet peberrod og akaciehonning, og vend dressingen sammen med de fintskårne rodfrugter. Jeg brugte rødbede, jordskok og gulerod, og så kom jeg en rest salat i, da jeg synes portionen så meget lille ud. Jeg har derfor sat mængden af rodfrugter op fra 200 til 250 g.

Kom skyr, salt og peber i en skål og pres hvidløget ned i.

Hak persillen og rør cirka halvdelen sammen med skyr.

Hak resten af persillen meget, meget fint eller kom det i en minihakker sammen med melet og blend det sammen, ellers vil det ikke hænge på fisken. Rør lidt salt og peber i. Vend fiskefileterne i paneringen og steg dem på panden, indtil de er færdige.

Peberrod kan eventuelt erstattes med mere persille.

2014 Aftensmad Fuldkornsfiskefilet 290414 (4)

Okseragout med bagte rødbeder og jordskokker

Aftensmad til 2 personer

  • 250 g rødbeder
  • 250 g jordskokker
  • En smule olie
  • 1 håndfuld rosmarin
  • 250 g gullaschkød
  • ca. 80 g chorizopølse – kan erstattes med bacon
  • 1 stor porre eller 2 små
  • 2 løg
  • 1 oksebouillontern
  • 150 g skyr
  • Salt & peber
  • 2 forårsløg

2014 Aftensmad Okseragout med bagte rødbeder og jordskokker 240414 (1)

Jeg fulgte ikke rigtig opskriften på denne her, men den er også meget enkel i sin konstruktion. Jeg har ikke noget imod smagen, men selve opskriften var lidt kedelig. Jeg opdagede også at grøntsagerne skulle have meget længere tid i ovnen end angivet.

Skræl grøntsagerne og skær dem i store tern. Vend dem med lidt olie og rosmarin. Kom dem i et ildfast fad og bag dem i ovnen i cirka en time ved 170 grader.

Kødet lavede jeg i vores trykkoger. Start med at skære chorizoen i skiver og svits det i gryden. Tag det så fra og svits kødet. Skær porre og løg i mindre stykker og svits det med. Når kødet er blevet brunet hældes der vand over så det går cirka halvvejs op af kødet, men ikke mere – kom mindre i end du tror er nødvendigt. I en trykkoger holdes alt vandet inde, så det fordamper ikke under tilberedningen ligesom i en almindelig gryde. Sæt låg på trykkogeren og kog det i cirka en halv time. Du kan herefter eventuelt tykne sovsen, men kødet bliver meget mørt efter kogning, og hvis du rører for meget i gryden, så falder det fra hinanden. Chorizo drysses på toppen til sidst.

2014 Aftensmad Okseragout med bagte rødbeder og jordskokker 240414 (2)

Rør skyr op med salt, peber og fintskåret forårsløg.

Portionsmæssigt synes vi ikke at der var særlig meget fyld til to personer. Vi lavede hele den originale opskrift, hvilket vil sige til 4 personer, plus lidt ekstra kød, da der var omkring 650 g kød i den pakke vi købte, og vi fik nok spist lidt mere end var tiltænkt os. Udover rodfrugterne (som skulle have længere end angivet) så fulgte jeg ikke opskriften, så på den måde synes jeg ikke den var særlig anvendelig. Chorizoen passede rigtig godt til, men det var så også min egen tilføjelse da jeg ikke havde så små mængder bacon liggende (i opskriften blev der brugt 100 g bacon til 500 g oksetyksteg). Du må endelig ikke koge chorizoen med i trykkogeren, da den vil koge fuldstændig ud. Bacon er OK.

2014 Aftensmad Okseragout med bagte rødbeder og jordskokker 240414 (3)

Fuldkornspita med tun og spirer

Frokost til 1 person

  • 1 dåse tun, hakket let med en gaffel for at findele det
  • 2 spsk skyr
  • 1 lille håndfuld friskhakket dild
  • 3-4 spsk små spirer (fx bønnespirer eller spæde spirer)
  • 1 tomat, skåret i tern, de værste kerner fjernet
  • 50 g bønner skåret i mindre stykker (frosne bønner kan også bruges, så skal de selvfølgelig bare tøes op først)
  • 2 spsk revet parmesan
  • saften fra ½ citron
  • Salt & peber efter smag
  • 1 fuldkornspita

2014 Frokost Fuldkornspita med tun og spirer 300414 (1)

Jeg lavede dobbeltportion af denne opskrift på et tidspunkt, og så fik både Ledsageren og jeg det til frokost. Det kan dog konstateres at ingen af os brød os særligt om retten. Opskriften kaldte på bønnespirer, men det havde de ikke i supermarkedet, så det blev en lille bakke spæde spirer. Spirerne er så altdominerende en del af retten, at det ikke var en særlig behagelig oplevelse, og så synes jeg generelt at retten er for tør. Det er en meget stor portion, og man kan ikke proppe det hele ned i pitabrødet, hvorfor jeg spiste brødet ved siden af. Hvis man fik det serveret i brødet, tror jeg retten ville have føltes mindre tør. Skulle jeg lave retten igen en anden gang ville jeg nok kun bruge en halv dåse tun til én person, lidt mere skyr, skære ned på spirerne, og så inkludere lidt flere grøntsager i form af fx tomat, agurk, squash eller salat. Lidt løg ville heller ikke gøre skade.

Fremgangsmåden består i at blande alle ingredienser undtagen pitabrødet sammen til en tunsalat, og så lune brødet inden servering. Pitabrød til frokost er sådan set en udmærket idé, men ikke nyskabende, og smagsmæssigt var jeg ikke så imponeret, så det er ikke en ret vi vil få igen i denne form.

2014 Frokost Fuldkornspita med tun og spirer 300414 (6)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.