Salat med melon, feta og kalkun

Dansk

2014 Frokost Salat med melon, feta og kalkun 110514 (1)

I sidste uge fik jeg kalkunsalat til frokost. Opskriften var fra “Verdens bedste kur” af Christian Bitz, men jeg havde lidt travlt den pågældende dag, så det blev en hurtigere udgave af den. Jeg gad ikke bruge tid på at stege kalkunbryst i ovnen, så det blev skåret i strimler og svitset på panden. Så sprang jeg også let henover hakket basilikum, og jeg gad ikke stå og rive parmesanost. Det var derfor kun det bare minimum jeg gjorde brug af, hvilket vil sige kalkun, melon, agurk og feta, men jeg synes sådan set ikke at det gjorde nogen skade. Basilikum og parmesan giver dog lidt ekstra smag, så jeg vil da bestræbe mig på at inkludere det næste gang, men glipper det igen, så synes jeg stadig retten smager godt som den er.

Retten er meget enkel, den kan laves af rester, og den kan laves dagen i forvejen, så den er god at have med i madpakken. Alle væsentlige aspekter af en brugbar frokostopskrift. Tilføjer man lidt ekstra kød og grøntsager, så er den sådan set også god til aftensmad, især om sommeren. En mangel ved den oprindelige opskrift er dog at der blot står at man skal bruge (til en hel portion) 1 melon. “1 melon” er en meget bred betegnelse, og der er enorm forskel på om man bruger vandmelon eller honningmelon. Jeg brugte en galiamelon og cirka 100 g melon per person. Man kan bruge den melon man har lyst til, men jeg foretrækker nok galia- over honningmelon, da sidstnævnte nogle gange kan være meget tam i smagen. Det er godt at få lidt kontrast ind over, synes jeg.

Salat med melon, feta og kalkun

Frokost til 1 person

  • 100 g kalkun (kan erstattes af kylling)
  • ca. 100 g melon
  • 1/4 agurk
  • 1 lille håndfuld basilikum
  • 25 g feta (svarer cirka til en tynd skive)
  • Lidt revet parmesan

Skær kalkun i strimler eller tern og steg det på en pande.

Skær melon og agurk i tern.

Hak basilikum.

Smuldr feta eller skær den i små tern.

Bland kalkun, melon, agurk, basilikum og feta sammen.

Slut af med at rive lidt parmesan på toppen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.