Sygdomsrester

Dansk

2014 Pickles 200514 (5)

Der er jo mange negative sider ved at være syg – en af dem er at alle de planlagte retter, især dem der er købt ind til, ikke bliver lavet, og så står køleskabet fyldt med diverse råvarer, som pludselig ikke ved hvad de skal gøre af dem selv. Især grøntsagerne havde overtaget og begyndte at se lidt kedelige ud, men så fik jeg den gode idé at lave pickles af dem. Det er så ikke noget jeg har prøvet før, men en google-søgning producerede mange nemme opskrifter. Den jeg nok lænede mig mest op af var denne her, men egentlig handlede det mest om at koge alting op i en gryde med de grøntsager man nu har liggende. Smagsmæssigt kan jeg ikke sige så meget endnu, da jeg ikke har smagt resultatet, men processen var nem nok. Så må vi se senere om det er noget jeg har lyst til at lave igen.

Pickles

  • 3 dl eddike
  • 250 g sukker
  • 2 tsk salt
  • Eventuelt karry, gurkemeje, sennep, sennepskorn, laurbærblade, peberkorn, krydderurter, frisk chili
  • Maizena eller kartoffelmel
  • Grøntsager efter eget valg

Start med grøntsagerne. Jeg brugte en blanding af pastinak, gulerod, blomkål, agurk, peberfrugt, hvidkål og rødløg. Jeg lavede to skåle: En skål til grøntsager jeg ikke ville forkoge (agurk, peberfrugt, hvidkål og rødløg), og en skål til dem jeg ville forkoge. Grøntsager skylles og eventuelt skrælles og skæres herefter i små tern.

Sæt en stor gryde over med vand og salt og kog det op. Når det koger tilsættes de grøntsager, der skal forkoges, og de koger i cirka 5 minutter, hvorefter vandet drænes fra.

2014 Pickles 200514 (1)

Kom eddike og sukker i gryden og kog det op. Sukkeret skal være opløst. Tilsæt salt og de forskellige krydderier. Når det igen koger, blandes maizena/kartoffelmel sammen med lidt vand og tilsættes til lagen under omrøring, indtil det har fået den ønskede tykkelse. Herefter tilføjes alle grøntsager, som vendes rundt i lagen. Lad massen koge op igen i cirka 5 minutter, hvorefter det hele hældes på skoldede og atamon-skyllede glas.

2014 Pickles 200514 (3)

Derudover var der også æg og fløde tilovers, og det måtte jeg selvfølgelig lave is af som sædvanlig. Denne gang blev der produceret:

To små bøtter med daim og karamelsovs.

2014 Is 200514 (1)

En stor og en lille bøtte med revet appelsin og citron samt saften herfra. Den blev lidt syrligere end jeg havde håbet på, men det var for sent at komme ekstra sukker i, så man må bare kompensere lidt, hvis den stadig er for syrlig når vi engang skal spise den.

2014 Is 200514 (2)

En stor og en lille bøtte kokosis med kokosmælk, ristet revet kokosmel, lyse chokoladeknapper og chokoladesovs. Den blev meget hård, så jeg må nok konstatere at kokosmælk ikke er så god at bruge som basis i is. Jeg brugte en del æggehvider i min isblanding, så jeg tror at hvis jeg skal gentage forsøget med kokosis, så skal der næste gang udelukkende æggeblommer i samt fløde.

2014 Is 200514 (3)

En stor bøtte risalamande-is. Jeg elsker risengrød og kan spise det året rundt, og gør det også nogle gange, så det stod den på tidligere på ugen. Der var så en del rester, og så besluttede jeg at prøve at komme det i en is. Nu fik jeg kun en lille testskefuld, men det smagte faktisk udmærket. Nu må vi se hvordan den ter sig efter den har været frosset helt ned, men i øjeblikket synes jeg godt man kan bruge en rest risalamande på den måde. Jeg havde dog ikke lige tid til at lave en kompot til isen, så den er meget neutral at se på i øjeblikket. Når vi engang skal have den, kommer der måske lidt kompot oven på, eller lidt syltetøj hvis det skal gå hurtigt.

2014 Is 200514 (4)

Tre små bøtter nutellais med banan og nøddekrokant.

2014 Is 200514 (5)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.