Chokoladecupcakes med banan

Dansk

2014 Cupcake med abrikos og ostefrosting 120214 (5)

Gode chokoladecupcakes er svære at finde frem til, men jeg gjorde et forsøg. Jeg brugte en opskrift fra Netslank.dk og lavede den stort set som den stod, bortset fra at jeg undlod at lave flødeosttoppingen, da jeg frøs resultatet ned, og det er cremen naturligvis ikke så velegnet til. Selve fremgangsmåden var ret dårligt beskrevet og som med så mange andre af opskrifterne fra Netslank.dk var den tydeligvis ikke gennemarbejdet eller gennemtænkt, men bare kastet hurtigt sammen. Det har jeg derfor forbedret.

I opskriften stod der desuden at man skulle bruge 3 gram bagepulver, hvilket jeg synes er en fuldstændig tåbelig måde at måle det på. Jeg målte ikke af, men tilsatte ½ tsk bagepulver. Kagerne hævede flot op, så jeg tror det var meget passende. Opskriften sagde også at man skulle bage kagerne som 12 små cupcakes, men jeg fyldte i stedet dejen i almindelige cupcakes, hvilket jeg fik 6 ud af. De hævede dog så meget, at jeg en anden gang nok vil  lave 8 eller 9.

Jeg har som sagt ikke lavet toppingen, men jeg gengiver den her nedenfor, hvis man i modsætning til mine planer gerne vil servere kagerne frisklavede. Ifølge opskriftens energiberegninger koster 6 muffins uden topping 178 kalorier pr. stk. Det samlede kalorieantal for hele dejen er 1068 – så kan man eventuelt selv dividere sig frem til, hvor mange ens egen portion svarer til. Hele toppingportionen koster cirka 650 kalorier. Brugte jeg hele portionen af topping til mine 6 muffins, så ville hver enkelt cupcake koste cirka 287 kalorier.

Smagsmæssigt får man en meget kraftig chokoladekage ud af det. Den kan være lidt tør uden topping, men hvis man er vild med chokolade og gerne vil stille sin sukkertrang  på en lidt sundere måde, så er det en god mulighed. Jeg kan godt forstå at de blev bagt som små muffins, for jeg havde egentlig svært ved at spise en hel. Den var udmærket og ville også passe godt sammen med en portion sukkerfri vanilleis, og så har man jo en rigtig god dessert uden alt for mange kalorier, men i sig selv er kagen nok ikke så spændende. Den siger CHOKOLADE!, og hvis det er dét man har lyst til, så passer den perfekt.

Chokoladecupcakes med banan

Kagen:

  • 25 g tørrede abrikoser (ca. 3 stykker)
  • 40 g mandler
  • 30 g mørk chokolade 75 %
  • 2 spsk kakaopulver
  • 1 tsk vanillepulver
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk bagepulver
  • 15 g skummetmælkspulver
  • 15 g rugmel
  • ½ banan (ca. 50 g)
  • 2 æg
  • 25 g rapsolie
  • 2 tsk flydende sødemiddel

Toppingen:

  • 300 g philadelphia light
  • 150 g skyr eller kvark
  • 1 tsk flydende sødemiddel
  • 1 tsk citronsaft
  • revet citronskal

Opvarm ovnen til 180 grader varmluft. Fór muffinformene med papirsforme.

Kom de tørrede abrikoser i en lille gryde, dæk dem med vand og kog dem i cirka 15 minutter indtil de er helt bløde. Tilsæt mere vand hvis gryden koger tør.

Blend mandler og mørk chokolade helt fint og kom det op i en skål. Sigt kakaopulver, vanillepulver, kanel, bagepulver, skummetmælkspulver og rugmel ned i skålen og rør det sammen.

Kom æg, sødemiddel og olie i en skål og pisk det sammen.

2014 Cupcake med abrikos og ostefrosting 120214 (1)

Kom banan og de udblødte abrikoser i blenderen og blend det fint. Spis eventuelt imens den anden halvdel af bananen for at samle styrke til resten af opgaven.

Kom æggemassen samt abrikosmassen op til de tørre ingredienser og bland det hele sammen.

2014 Cupcake med abrikos og ostefrosting 120214 (2)

Fordel dejen i muffinformene og bag dem i 12-15 minutter. Hvis du stikker en kødnål i kagen og der næsten ikke hænger noget ved er de færdige.

Lad kagerne køle helt af, og bland herefter alle ingredienserne til toppingen sammen. Pynt kagerne med den.

2014 Cupcake med abrikos og ostefrosting 120214 (3)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.