Spicy hvidkål med granatæble og røget filet

Dansk

2014 Frokost Spicy hvidkål med granatæble 060514 (6)

Den anden dag fik jeg salat til frokost, endnu engang en opskrift fra “Verdens bedste kur” af Christian Bitz. Det var en forholdsvis enkel opskrift, men med nogle lidt dyre råvarer. Salaten bestod mest af alt af hvidkål, granatæble og parmaskinke. Granatæbler er forholdsvise dyre, men har også en flot farve, der passer rigtig godt i desserter og nu også i salater. Parmaskinken derimod byttede jeg ud med en meget billigere røget filet, hvilket jeg har brugt en del gange efterhånden som substitut. Jeg brugte røget filet i skiver, som jeg skar i mindre strimler, men man kan også købe det i tern.

Den dressing jeg endte med var ikke særlig “spicy”, men jeg var også lidt forsigtig med tilføjelsen af wasabi. Man kan prøve sig lidt frem – hvor stærk man kan tåle sin mad er jo også meget individuelt. Jeg lavede en portion til to, så jeg fik det også dagen efter, og jeg synes det holdt sig godt. Jeg synes ikke retten var så spændende i sig selv, men det var udmærket som variation. Hvis man pifter blandingen op med lidt andre grøntsager, så kan den også tage sig pænt ud på middagsbordet.

Resten af granatæblet kan holde sig fint et par dage i køleskabet og kan bruges enten i en anden salat eller i en hurtig skyrdessert.

Spicy hvidkål med granatæble og røget filet

2 personer

  • ca. ½ hvidkål
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk honning
  • ½ tsk wasabi eller efter smag
  • 1 lime
  • ½ granatæble
  • ca 1 pakke røget filet, enten i skiver eller i tern (ca. 100 g)

Hak hvidkål fint.

Kom soja, honning og wasabi i en stor skål. Riv limeskallen ned i og tilføj herefter limesaften. Pisk dressingen ensartet.

2014 Frokost Spicy hvidkål med granatæble 060514 (4)

Kom hvidkål og kernerne fra det halve granatæble ned i skålen og bland det sammen med dressingen. En god måde at få granatæblekerner ud på er at holde det halve granatæble hen over skålen og banke toppen af den med en grydeske. Det kan godt sprøjte, så gør det ikke i dit fine tøj og hold frugten så tæt på skålen som muligt.

Hvis du bruger røget filet i skiver, så skær det i mindre stykker. Rist det herefter på en tør pande indtil det bliver sprødt. Fordel det på toppen af salaten.

2014 Frokost Spicy hvidkål med granatæble 060514 (7)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.