Kotelet med bagt aubergine

Dansk

2014 Aftensmad Kotelet med bagt aubergine 050514 (3)

Tidligere på ugen fik vi afprøvet en opskrift med aubergine fra “Verdens bedste kur” af Christian Bitz. Jeg synes aubergine kan være lidt svær at inkorporere i hverdagen, da det er en ret besværlig grøntsag at have med at gøre. Typisk skal den saltes og bages og herefter laves til mad, hvor de fleste andre grøntsager i mange sammenhænge blot kan spises rå. Men her fik vi så prøvet auberginen, og det smagte sådan set udmærket. Jeg forsøgte at følge opskriften, men auberginen skal have meget længere tid end de angivne 20 minutter i opskriften, og selv efter en time kunne den godt have klaret lidt mere for at blive helt mør. Ifølge opskriften skulle man kunne mose den med en gaffel, men det var komplet umuligt efter 20 minutter, hvor den stadig var helt hård, og efter en lille time måtte vi stadig tage blenderen i brug. Det må være nogle meget, meget små auberginer Bitz gør brug af.

Blandt andre ingredienser fik vi ikke helt de nævnte svinekoteletter af 125 g stykket, da jeg brugte nogle koteletter med skaft jeg havde i fryseren, så vi fik nok noget mere kød end angivet i opskriften. Derudover brugte jeg også en blanding af cannellinibønner og kikærter i stedet for hestebønner, da jeg havde nogle rester tilovers fra andre retter. Havtorn kunne jeg ikke finde nogen steder, så jeg brugte solbær i stedet, som opskriften også foreslår. Jeg ved ikke hvor nemme solbær er at finde hellere, men ellers kan hindbær måske også bruges. Jeg tænker det skal være et lidt syrligt bær. Brombær er også en idé. Her endte vi dog også med at bruge dobbelt så mange bær, som angivet, da jeg ellers synes det blev lidt tyndt, til gengæld passede bærene rigtig godt til svinekødet. Da jeg lavede auberginepuré glemte jeg at komme de nævnte æg i, men jeg tænker at siden vi tog lidt ekstra kød til, så løb det nok lige op.

Smagsmæssigt var det udmærket. Auberginen smagte fint, og solbær passede som sagt godt til. Bønnetilbehøret var også fint. Alt i alt var det en udmærket ret, men ikke rigtig en ret ud over det sædvanlige. Men god som hverdagsret, hvor der egentlig ikke er så meget arbejde i det, når først tingene er kommet i ovnen.

Kotelet med bagt aubergine

2 personer

  • 1 aubergine
  • Salt & peber
  • 2 store svinekoteletter
  • 1 spsk honning
  • ca. 2 spsk solbær (evt. brombær eller hindbær)
  • 1 løg
  • 1 håndfuld persille
  • 250 g bønner fra dåse

Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.

Skræl auberginen, del den på langs og herefter på den anden led. Kom stykkerne i et ovnfast fad, strø godt med sølt og bag auberginen i cirka en time, til den er mør nok til at kunne moses. Skru eventuelt op for varmen undervejs.

Brun koteletterne i lidt olie på en pande og læg dem i et ovnfast fad. Kom lidt honning på samt salt, peber og solbær. Sæt fadet i ovnen og bag dem i cirka 15 minutter.

2014 Aftensmad Kotelet med bagt aubergine 050514 (1)

Hak løget. Hak persillen.

Når kød og aubergine er ved at være færdig, tændes der for panden igen og løget kommes på. Rist det lidt og tilsæt herefter bønnerne. Vend persillen i lige inden servering.

Når auberginen er mør moses den og smages til med salt og peber.

2014 Aftensmad Kotelet med bagt aubergine 050514 (2)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.