Fuldkornstoast med spinat, æg og tomat

Dansk

2014 Morgenmad Fuldkornstoast med spinat, æg og tomat 070514 (3)

I dag prøvede jeg igen kræfter med en af de større morgenmadsretter fra “Verdens bedste kur” af Christian Bitz. Jeg har ikke fået testet så mange af dem som planlagt, da jeg på hverdage ikke kan spise så meget om morgenen, men nu havde jeg haft nogle dage med grød og lignende, så jeg tænkte der var plads til lidt nyt i dag. Valget faldt på en gang fuldkornstoast med grønt og spejlæg. Det smagte fint, og jeg synes ikke at den lå så tungt i maven, som nogle af de andre morgenmadsretter. Som morgenmad synes jeg dog at den er meget besværlig. Man kan ikke lave den i forvejen, man kan ikke tage den med, og der er rigtig mange forskellige handlinger involveret, hvilket jeg synes trækker ned for en morgenmad. Man skal riste brød, varme spinat i en gryde, gratinere retten i ovnen og stege et spejlæg – og det gider jeg ikke gøre til hverdag. Retten passer bedre til en omgang brunch, eller hvis man på anden vis har gæster på besøg til morgenmad. Skal man lave en større portion, så kan det bedre betale sig.

Jeg lavede retten stort set som den står i opskriften, men næste gang vil jeg lave et par ændringer. Jeg brugte revet parmesan i retten, og jeg synes smagen forsvandt lidt efter jeg kom ægget oven på. Næste gang vil jeg derfor rive osten på toppen af ægget – eventuelt kan man komme halvt på tomaterne inden bagning og resten på ægget til sidst.

Fuldkornstoast med spinat, æg og tomat

1 person

  • ca. 50 g spinat
  • 1 skive fuldkornsbrød
  • 1 tomat eller 3-4 cherrytomater
  • 1 æg
  • ca. 10 g parmesan

Varm ovnen op til 200 grader.

Rist brødet på begge sider.

Skyl spinaten og dup den tør. Kom lidt fedtstof på en pande, kom spinaten på og vend det rundt indtil det falder sammen.

2014 Morgenmad Fuldkornstoast med spinat, æg og tomat 070514 (1)

Rengør tomaterne og skær dem i tynde skiver.

Kom spinat på brødet og fordel tomatskiverne herpå.

Sæt brødet i ovnen i cirka 10 minutter.

Når tiden er ved at være gået, steges spejlægget på den ene side.

Kom ægget på toppen af brødet og riv parmesan henover.

2014 Morgenmad Fuldkornstoast med spinat, æg og tomat 070514 (2)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.