Cake World Nordic 2014

Dansk

2014 Cake World Nordic 030514 (1)

I weekenden var vi til Cake World Nordic i København – en messe for kagebageentusiaster. Min mor havde givet mig to billetter hertil i julegave, og så var vi afsted alle sammen. Det er ikke en madmesse, så der var ikke de store smagsprøver, men vi snuppede da et par minimuffins et sted, og en tysk producent havde småkager med. Det er mere en messe man deltager i, hvis man selv kan lide at bage, og så var der mulighed for at købe alverdens redskaber og tingeltangel. Der var ikke  mange udstillere, men det var vist også første gang at de afholdt det, så måske er det større (eller kanske  mindre) næste år. Der var udstillere fra hele verden, også Tyskland, Italien, Spanien og endda Cake Boss fra USA. Ikke at vi så ham, men der var da en bod fyldt med bageforme med hans ansigt på. Der var også en spansk forklæde-producent, som jeg lurede lidt på, men de havde ikke sat prismærker på deres varer, og da vi så en kunde købe et hårbånd for omkring 130 kroner, så tænkte jeg at forklædepriserne nok var noget mere end jeg ville give for det. De var ellers meget flotte.

Jeg fik købt et stort kagestativ, som jeg brugte de sidste bryllupspenge på, samt nogle smarte pop-up-dimser. Det er en lille beholder med plads til cirka 1 dl fyld, og så kan man skubbe fyldet op når man kommer længere ned i kagen. Jeg købte også det tilhørende stativ til at have dem stående i – det overraskede mig hvor meget bedre kvalitet det var hos den italienske producent i stedet for fx ved SpecialKøbmanden, hvor de solgte Wilton produkter. Her var deres potentielle stativ i pap, hvor det italienske i plastik holder meget længere, og så var det billigere. Derudover købte jeg også noget ikke-giftigt farve (“ikke-giftigt” er ikke det samme som “spiseligt” eller “egnet til madvarer”, det betyder bare at du ikke dør, hvis du kommer til at indtage det) og en pen til at skrive på fondant med. De solgte fire valgfrie ting for 10 euro med en fast kurs der hed 7,5 kr = 1 euro, men jeg brugte euro til at betale for de sidste varer med. For cirka fire år siden fandt jeg en 10-euro seddel på vejen et sted, og den har ligget i pengepungen indtil nu. Jeg var egentlig glad for at få den brugt.

Billetterne var altså en julegave, stativet og pop-up-sættet blev købt med bryllupspenge, og det sidste med fundne penge, så alt i alt gik vi derfra med hænderne fulde uden egentlig at have betalt noget selv. Det er jo altid et plus. Der var mange flere ting som jeg kunne have købt mig fattig i, men jeg begrænsede mig!

Der var også kagekonkurrence på messen, og der var nogle virkelig flotte kager iblandt med nogle virkelig utrolige detaljer. Min favorit var nu nok denne her:

2014 Cake World Nordic 030514 (24)

Men bryllupskagen med katte på var selvfølgelig en tæt 2’er. Den var meget skarp i kanterne, hvilket er svært at have succes med.

2014 Cake World Nordic 030514 (32)

Der var også nogle påskekager, blandt andet en flot høne, som jeg synes ser så behagelig ud. Den smiler så sødt – ligesom Oliver.

2014 Cake World Nordic 030514 (27)

Vi var dog i København længere end blot til messen. Vi ankom fredag, hvor vi tog forbi Copenhagen Street Food, som er et meget spøjst sted. Det er en stor hal fyldt med små madboder. Det er gratis at komme ind, og prisen for at sælge i en bod er også billig. Derfor er maden også forholdsvis billig, typisk i prislavet 40-60 kroner. Maden var udmærket, men det er godt nok et småunderligt sted, der tiltrækker nogle pudsige figurer. Stedet lignede lidt noget stykket sammen af rester fra genbrudspladsen. Ledsageren og jeg fik smagt på noget lækker fish’n’chips, der blev serveret med lidt radise og ærtepuré, samt nogle gourmetpølser fra Pølsekompagniet. De var gode, men små, lidt dyre og svære at spise pænt.

Bagefter tog vi tilbage til min tante og onkels lejlighed, hvor der blev serveret lidt hurtig kylling fra Bilka til dem, der stadig var sultne. Jeg kunne nu ikke rigtig spise mere … alligevel lykkedes det mig at få spist alt for meget af den indkøbte chokolade. Dét var der så alligevel lidt plads til.

Lørdag aften, efter messen, blev der serveret ungarsk mad, da min tante er fra Ungarn. Der blev sat bønnesuppe på bordet med langtidsstegt flæsk og en masse paprika. Det smagte godt, lidt mere sødt end jeg havde regnet med, men chili er nok ikke et ungarsk krydderi – det kunne dog godt passe til også. Derefter var der nogle særlige madpandekager, hvor fyldet var hakket oksekød med peberfrugt, og så blev sovsen serveret ved siden af. Sovsen blev lavet ved at hælde væsken fra det stegte kød fra, blande det med noget tomatsovs eller lignende og så kogt op med lidt fløde og tyknet. Det smagte også fint.

Til dessert besøgte vi Ismageriet, hvor jeg fik en vaffel med to kugler – hvid chokolade, lakrids & citron og banana split. Det er en lidt dyr is, men den smager godt. Jeg valgte at få flødeskum og syltetøj på toppen, men det er nu ikke meget fløde man får for 3 kroner. Resten af aftenen gik med at se Barnaby og spise chips.

2014 Cake World Nordic 030514 (62)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.