Spidskål med mozzarella, kylling og bacon

Dansk

2014 Frokost Spidskål med mozzarella og bacon 010514 (3)

I går fik jeg en ganske udmærket og mættende frokost fra “Verdens bedste kur” af Christian Bitz. Den var dog ikke helt så hurtig at lave, som jeg overordnet set gerne vil have at frokoster skal være, til gengæld kan man lave den dagen før. Derudover er den også OK simpel og nem at have med at gøre, men det er lidt spild kun at lave en enkelt portion, da der i så fald vil gå en masse madrester til spilde. Jeg lavede så der var til både Ledsageren og jeg, og man kan sikkert godt lave den fulde portion til fire, så man har til to dage og to personer.

På ingredienslisten brugte jeg stegt kyllingefilet, der eventuelt kan erstattes af noget kyllingepålæg, hvis det skal gå lidt hurtigere. Som bacon brugte jeg røget filet (det fåes nu også i tern og ellers så kan skiverne skæres i mindre stykker), og så brugte jeg selvfølgelig mozzarella som der stod. Mozzarella kan man også få i helt små kugler, og så bliver det nok endnu nemmere at dosere. Timian erstattede jeg med basilikum, da det var hvad jeg havde i køkkenhaven, men purløg og persille kan sikkert også bruges.

Retten er ikke så kraftig i smagen, men jeg kan lide den ristede bacon, det søde æble og den bløde ost, så jeg synes den fungerer rigtig godt, og den er fyldt med gode ting og sager.

Spidskål med mozzarella, kylling og bacon

2 personer

  • ½ spidskål (kan erstattes af en anden form for kål)
  • 1 æble
  • 1 håndfuld krydderurter, fx basilikum
  • ½ citron
  • 1 spsk akaciehonning
  • Salt & peber
  • 50 g røget filet i tern eller anden mager bacon
  • 100 g kylling
  • 50 g mozzarella

Hak spidskålen fint. Skær æblet i tern. Hak basilikum og kom det hele i en skål. Tilsæt saften fra den halve citron, salt, peber og et godt skvæt akaciehonning. Bland det hele sammen og fordel blandingen i to plastikbeholdere hvis maden er til at tage med / på to tallerkener hvis maden spises med det samme.

Rist den røgede filet på en tør pande. Tag det fra og rist så kyllingen i lidt olie. Strø med salt og peber. Tag kyllingen fra og skær den i mindre stykker.

Fordel røget filet og kylling på de to portioner. Riv mozzarellaen i stykker og fordel den på samme måde.

2014 Frokost Spidskål med mozzarella og bacon 010514 (2)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.