Tilbage i Melbourne og Warragul

Tidsstempel: 11. april 2014

Fredag vågnede vi op i ro og mag i Sydney. Vi skulle nå et fly kl. 11, men der var ingen hastværk, da turen ind til lufthavnen ikke tog særlig lang tid, heller ikke selvom vi ikke havde mulighed for at tjekke ind på forhånd via nettet (vi havde en internetforbindelse men ingen printer til at udprinte billetter med). Så vi spiste den sidste mysli, hvorefter vi pakkede det resterende habengut sammen og gik hen til togstationen King’s Cross, slæbende vores bagage bag os, hvilket nok tog omkring 10 minutter. Her hoppede vi på det første tog, og selvom vi skulle skifte undervejs, så var vi i lufthavnen med masser af tid til overs.

Flyveturen fra Sydney til Melbourne var kort, og intet af synderlig interesse skete undervejs.

I luften:

2014 AUS 110414 Warragul (1)

Ankomst til Melbourne:

2014 AUS 110414 Warragul (2)

Fra Melbourne Lufthavn tog vi en SkyBus retur til hovedbanegården, hvor vi skulle med et tog tilbage til Warragul for at overnatte hos min veninde og hendes mor. Da toget kun kører en gang i timen, havde vi lidt tid at bruge af på hovedbanegården, så vi fandt os lidt sen frokost imens.

2014 AUS 110414 Warragul (4)

Ledsageren fik sig en sandwich, mens jeg fik et par lækre sushiruller af typen ”handroll” – dem som man gnaver af. Sushien var faktisk rigtig god og smagte frisklavet.

2014 AUS 110414 Warragul (3)

Der var en del mennesker med toget, da vi steg på omkring kl. 14.30 fredag eftermiddag, og der er rigtig mange der pendler rigtig langt i Australien. Det tog cirka 1½ time med toget fra Melbourne til Warragul, og der var nogle i vores kupé, der fortsatte endnu længere end det. Det er en meget lang tur at tage hver dag!

I Warragul hentede min veninde os på stationen, hvorefter vi havde et par timer at slappe af i før der var aftensmad. Denne gang fik vi serveret en rigtig lækker vegetarlasagne, som også Ledsageren spiste med velbehag.

2014 AUS 110414 Warragul (5)

Til dessert fik vi ”sticky date pudding”, som jeg i ”gamle” opskrifter har set tilberedt dampet, men her var den bagt som en kage, hvilket bestemt ikke gjorde den ringere (ikke at jeg aner hvordan en dampet udgave smager). Til kagen blev der serveret en lige så lækker butterscotch- (karamel-) sovs. Det hele smagte så godt, at jeg desværre blev nødt til at tage to gange, men så var jeg altså også meget mæt bagefter.

2014 AUS 110414 Warragul (6)

Vi fik også snakket lidt med familiens hund Tricky, der godt kunne huske sin nye bedste ven Ledsageren fra sidst. Tricky havde desværre været lidt sløj de sidste par dage og havde været ved dyrlægen tidligere på dagen, men om aftenen så han heldigvis ud til at være i bedring og var næsten sig selv igen.

En Tricky collage:

Efter maden sad vi og snakkede og viste billeder af vores tur indtil da, og midt i det hele kom der en lille frø hoppende hen over gulvet. Jeg fik desværre ikke andet end et sløret billede af den, da det skulle gå lidt stærkt med at få lukket den ud i haven hvor den forhåbentlig kom fra.

2014 AUS 110414 Warragul (10)

Min veninde gav mig også en lille afskedsgave i form af en pakke anzac biscuits og en australsk kogebog. Småkagerne har jeg desværre ikke fået billede af, da de er spist, men kogebogen var meget fin. På et eller andet tidspunkt bliver jeg jo nødt til at holde australsk aften og servere diverse retter fra bogen. Anzac Day er den dag hvor australierne hædrer krigsveteraner og sådan noget, og anzac biscuits er nogle lidt hårde havregrynssmåkager, som tropperne vist nok havde med i oppakningen, fordi de kunne holde længe. De er dog lidt mere sprøde og smuldrende end de danske havregrynskager. Der er et billede af dem til højre nedenfor.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.