Aprilfødselsdagens chokoladefælde

Dansk

2014 Fødselsdag 260414 (26)

I weekenden var vi til fødselsdag hos mine forældre, hvor min mor og hendes yngste bror fejrede fødselsdag sammen. Ledsageren og jeg mødte dog op fredag aften, da der var udsigt til god mad, og så var vi blevet bedt om at fremvise billeder fra Australien. Sidstnævnte måtte dog opdeles i to omgange, da det tager meget lang tid at vise 1600 billeder! Vi så derfor 2/3-dele fredag aften og resten lørdag eftermiddag. Lørdag eftermiddag så vi også mine forældres billeder, da de havde holdt påskeferie i Budapest, og herfra havde de også hjemtaget lidt souvenirs til os, blandt andet et lille glas nutella (der var ikke engang et kilo i) samt noget meget fint chokolade. Chokoladen bestod af kattetunger, så det er jo altid passende. Det kom i en meget fin æske med tre lag i henholdsvis mørk, lys og hvid chokolade.

Til forret fredag aften fik vi en ret, som min mor selv havde kombineret, bestående af græskarsuppe med krabbekød og dampede asparges. Hertil blev der serveret et godt brød. Hovedretten var et fad med kylling og bacon og en masse grøntsager, hvortil der var ris med bønner samt nudler. Desserten var en udmærket islagkage, hvor jeg var så heldig at der også var flødeskum til. Da mine forældre købte ind til måltidet, pointerede min far overfor min mor, at jeg jo elsker flødeskum, og så blev det købt ind i god stil. Det er også helt korrekt. Flødeskum klæ’r de fleste desserter, så det var lækkert, især efter flere uger med “uægte” flødeskum om bord på krydstogtskibet.

Lørdag morgen startede vi med en solid morgenmad, hvorefter vi drog af sted for at ordne de sidste indkøb til aftenens fest. Ledsageren og jeg bidrog nu mest ved at udpege de fisk vi gerne ville have til frokost, og så fik vi købt lidt nyt kattegræs, der lige nu står i en vaskebalje med jord udenfor og forhåbentlig kultiverer, eller hvad sådan noget græs nu gør når ingen kigger. Vores katte elsker kattegræs, så de får hurtigt gjort kål på sådan en lille plante, så forhåbentlig kan den nå at vokse sig lidt større, inden dyrene falder over den.

2014 Fødselsdag 260414 (19)

Til frokost fik vi alt det lune i form af fiskefrikadeller samt almindelige frikadeller med rødkål, fiskefileter og varmrøget laks. Så var vi ellers også godt mætte igen.

Aftenen startede med en art alkoholfri gløgg, som var udmærket. Herefter var der forret, som bestod af forskelligt brød samt diverse dip. Der var flere slags pesto og noget flødeost med chili, hvor det hele smagte godt men sidstnævnte indslag var nok min favorit, og også Ledsagerens. Det eneste jeg ikke fik smagt var pesto med kapers, da det nok er for salt for mig, og der gik snak omkring bordet om hvor stærkt det var.

Hovedretten var en lækker buffet af byg-selv-burger, hvor der var hakkebøffer, pulled pork og pulled beef samt flæskesteg! Jeg fik smagt det meste, men flæskestegssandwich var det jeg gjorde mig mest i. Det er nu godt med et stykke sprødt svær, og så var jeg så heldig at snuppe endestykket, der havde mere svær i forhold til kød end de andre stykker, for så kunne man jo overkomme et stykke til – og løse svær må man selvfølgelig også altid rette op på.

Som tilbehør var der forskellige grøntsager, hjemmesyltede agurker (fra min mormor), rødkål, dressinger og tre slags boller, hvor de almindelige med sesam nok var de mest populære. De var også meget store, så selvom jeg egentlig gerne ville have smagt nogle af de andre, så blev jeg mæt inden da.

Efter hovedretten var der et kort osteindslag bestående af brie og TUC-kiks serveret med to slags honning – én med safran og én med trøffel. Jeg skulle lige vænne mig til den med safran, men herefter var den udmærket. Jeg brød mig dog ikke så meget om trøffelhonningen – den var meget kraftig i smagen. Trøffel smager jo også lidt af “jord”, og det var sådan lidt den dybe, kraftige smag der også gjorde sig gældende her.

Efter osten nåede vi til desserten. Vi havde store forhåbninger til desserten, for mine forældre fik en chokoladefontæne i julegave af et vennepar, og min mor havde straks deklareret at dét skulle vi have til hendes fødselsdag. Hun sammesatte et lækkert bord med banan, jordbær, brombær, små vanillemuffins og kæmpeskumfiduser, og så fik vi alle en fonduepind, som vi kunne sidde at stikke til frugten med. Chokoladen blev smeltet og maskinen sat på bordet, og da der blev tændt for den, så fløj der chokolade i alle retninger, hvilket producerede et flot og appetitligt mønster på dugen.

2014 Fødselsdag 260414 (51)

Der blev hastigt slukket for maskineriet, og der blev sjusket lidt med om det mon var konsistensen af chokoladen, altså om den var for tyk, og Ledsageren (som jo er uddannet ingeniør og forventes at løse alle tekniske problemstillinger i hjemmet) forsøgte sig med at holde på toppen af fontænen således at den ikke kunne dreje rundt, men det ville han ikke stå og gøre hele aftenen, af en eller anden grund. Vi indtog desserten med slukket fontæne for en sikkerheds skyld, og næste dags dissekering antydede at maskinen var samlet forkert og ikke at den nødvendigvis var i stykker. De forskellige toppe i fontænen skal sidde helt fast, ellers blev resultatet som vi så det. Den burde dog være fixet nu, og det er jo kun positivt at vi nu bliver nødt til at teste den igen.

2014 Fødselsdag 260414 (52)

Tændingen af chokoladefontænen blev dog dømt til at være aftenens højdepunkt, og desserten smagte rigtig godt, uagtet om det blev akkompagneret af den sagte rislen af flydende chokolade eller ej. Ledsageren kom også på at riste skumfiduserne henover et lys og herefter dyppe det i chokoladen, og jeg må straks bekendtgøre at det løfter skumfiduserne til nye højder, så det kan varmt anbefales.

Som afslutning var der te og kaffe med et småkage- og chokoladefad.

2014 Fødselsdag 260414 (61)

Næste morgen blev vi præsenteret for et endnu større morgenbord med røræg og bacon og lune boller af de varianter der var tilovers fra aftenen før. Nutella supplerede vi selv via den gave mine forældre havde hjemtaget. Der er nok lige til en weekend mere i glasset.

2014 Fødselsdag 260414 (62)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.