Æggepandekage med spinat, skinke og tomater

Dansk

2014 Aftensmad Æggekage med spinat 270414 (5)

Den anden dag fik vi en forholdsvis hurtig aftensmad – den var nu stadigvæk fra “Verdens bedste kur” af Christian Bitz. Det var en slags æggekage, hvilket altid er nemt at få om aftenen når man har været væk i weekenden, da æg kan vente længe i køleskabet. Egentlig skulle der have været lavet to store æggepandekager, men jeg var i humør til at bruge min blinispande. Man kan jo bage så mange man har lyst til. Egentlig er der ikke så meget nyt over opskriften, udover at der tilsættes blendet spinat til æggemassen, jeg synes bare det er en sjov måde at bruge lidt flere grøntsager på. Man kan sikkert bruge en anden rest salat på samme måde, og man kan sikkert også bruge spinat fra frost, så behøver man heller ikke nødvendigvis blende det først. Fyldet lavede jeg en anelse anderledes. Jeg kan dog ikke helt beslutte mig for hvad jeg synes om osten, da der kun skal 25 g til 2 personer, og det fylder meget lidt (på billedet er der brugt dobbelt så meget ost som angivet, da jeg bare skar en klump af og vejede den bagefter). Er man en sulten gentleman er jeg ikke helt sikker på hvorvidt der er nok føde. Ledsageren var heldigvis ikke så sulten efter weekendens udskejelser, og så fik han også lidt rugbrød til. Måske egner retten sig bedre til frokost.

Æggepandekage med spinat, skinke og tomater

2 personer

  • 1 god håndfuld salat
  • 25 g ost
  • 3 tomater
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 pakke serranoskinke (ca. 60 g)
  • En smule hummus
  • 3 æg
  • 50 g spinat
  • 1 spsk fuldkorns- eller rugmel
  • Salt & peber

Klargør tilbehøret: Skyl og hak salaten. Skær osten i små tern eller riv den. Skyl tomaterne og skær dem i mindre stykker. Skyl og hak basilikum og bland det med tomaterne. Find hummus frem. Riv serranoskinke i lidt mindre stykker.

2014 Aftensmad Æggekage med spinat 270414 (1)

Kom æggene i en skål og rør dem sammen med et piskeris. Skyl spinaten, blend den (fint eller groft, det afhænger af hvor tydelig du gerne vil have at spinaten skal være) og tilsæt den til æggemassen sammen med fuldkornsmel, salt og peber. Pisk det hele sammen og steg herefter æggepandekagerne på en varm pande i lidt fedtstof, hvorefter retten er klar til servering.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.