Havrehyld med mandler og blåbær

Dansk

2014 Havrehyld med skyr 250414 (2)

I går fik jeg en rigtig udmærket morgenmad, endnu engang fra “Verdens bedste kur” af Christian Bitz. Nu er det jo ikke den første morgenmadsopskrift af hans jeg prøver hvori der indgår for eksempel skyr, havregryn og saft, og tidligere har det enten været en meget tør oplevelse (for det er hvad man får, hvis man kun blander havregryn med skyr) eller en meget sød oplevelse (hvilket typisk er hvad saft er), så jeg vil gerne indrømme at jeg var MEGET skeptisk overfor denne opskrift. Retten viste sig heldigvis at fungere rigtig godt. Denne gang blev der brugt hyldeblomstsaft, hvilket jo ikke er den skarpeste saft i skuffen, men det er kun et positivt træk denne gang. En tidligere opskrift af hans brugte solbærsaft, hvilket var en meget sød og meget kunstig oplevelse, da de fleste saftproducenter ikke tør lave ægte solbærsaft og derfor pumper produktet op med sukkeret for at fjerne den syrlige smag fra bærrene. Så det eneste solbær der i grunden er i solbærsaft er farven. Hyldeblomstsaft fungerer meget bedre. Ikke at den smager synderligt af hyldeblomst, men den er slet ikke lige så sød. Jeg blev i hvert fald positivt overrasket og ser egentlig frem til lave det igen.

Retten kan sikkert også forberedes aftenen i forvejen, hvis man har brug for at tage morgenmaden med sig, og blåbær og mandler kan skiftes ud med lignende produkter. Den originale opskrift er til 4 personer, hvor der bruges 3 dl havregryn og 3 dl hyldeblomstsaft, så det oversættes jo ikke helt nemt til en enkelt portion. Man kan enten bare tage 1 dl af hver eller tage det lidt på slump.

Havrehyld med mandler og blåbær

1 person

  • 3/4 dl havregryn
  • 3/4 dl hyldeblomstsaft
  • 100 g (1 dl) skyr
  • 12 g mandler
  • 35 g blåbær, friske eller optøede

2014 Havrehyld med skyr 250414 (1)

Kom havregryn i en skål/dyb tallerken og overhæld med hyldeblomstsaft. Lad det stå og trække i 5-10 minutter, mens du eventuelt ordner resten af ingredienserne eller brygger en kop te eller kaffe.

Hak mandlerne groft og optø bærrene hvis nødvendigt.

Tilføj skyr til skålen og bland det hele sammen til en ensartet masse. Pynt med nødder og bær.

2014 Havrehyld med skyr 250414 (3)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.