Rugbrød med hummus og røget laks

Dansk

2014 Frokost Brød med hummus og røget laks 240414 (1)

Den anden dag fik jeg en ret god frokost fra “Verdens bedste kur” af Christian Bitz, nærmere bestemt rugbrød med hummus og røget laks. Jeg lavede den ikke helt, som den stod i bogen, og da jeg stadig var mæt efter min solide morgenmad, så udelod jeg den tilhørende salat, der også i sig selv var godt mættende, da den blandt andet indeholdt et hårdkogt æg. Hummus lavede jeg selv, hvilket er nemt nok, da man egentlig bare skal blende kogte kikærter (kogte kikærter fåes færdige på dåse) med lidt citronsaft samt krydderurter og smagsgivere (jeg brugte primært hvidløg, tahin og forårsløg samt lidt krydderi fra skabene), men man kan også bare købe færdiglavet hummus, uden at jeg ved så meget om disses kvalitet. Har man hummus klar foran sig, så er retten hurtig at have med at gøre, og der er godt med topping på rugbrødet, så for mig var opskriften meget mættende.

Jeg havde ikke noget peberfrugt i huset, så jeg substituerede med et par radiser. I realiteten kan man jo bruge en hvilken som helst grøntsagsrest man har liggende. Osten kan også erstattes med en klat skyr. Der er behov for lidt “blødhed” til at stå imod den lidt tørre hummus.

Rugbrød med hummus og røget laks

1 person

  • 1 skive rugbrød
  • 1 spsk hummus
  • 2 salatblade
  • 1 tyk skive ost
  • 1 skive røget laks (ca. 45 g)
  • 2 radiser skåret i skiver

Skyl og klargør grøntsagerne.

Smør et godt lag hummus på rugbrødet. Læg herefter salatbladene på, efterfulgt af osten, den røgede laks og til sidst radiserne.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.