Æggepandekage med ost og skinke

Dansk

2014 Morgenmad Æggepandekage med ost og skinke 240414 (3)

Den anden dag fik jeg en meget solid morgenmad fra “Verdens bedste kur” af Christian Bitz. Den smagte godt, og den var så omfattende, at der gik lang tid før jeg blev sulten nok til frokost, og så udelod jeg også halvdelen af frokosten, fordi jeg stadig var en del mæt. Æggepandekagen er også god til frokost, og man kan eventuelt udelade det ene æg, hvis man synes portionsstørrelsen er lige i overkanten. Overordnet synes jeg det var en god ret.

Her kan jeg også lige indskyde endnu en observation jeg har gjort mig omkring Bitz’ kogebog – der er ingen reel relation mellem opskrifterne og illustrationerne i bogen. I denne opskrift er der for eksempel salat på billedet, men det indgår ikke i opskriften. I en tidligere opskrift skulle man spejle et æg og lægge 1 skive salami på brødet – men på billedet var der et blødkogt æg og 3 skiver salami på brødet. Er billederne stylet for at se smartere ud eller har han bare ikke styr på sine egne opskrifter? Jeg synes det er meget misvisende, da man jo ofte ud fra billedet vurderer hvordan slutresultatet skal se ud, og så giver det da ingen mening, at der er et blødkogt æg, når der står specifikt at man skal lave spejlæg. Jeg tror Bitz går lidt for meget op i at tjene hurtige penge og ikke nok op i at levere et ordentligt færdigbearbejdet produkt.

Men de fleste retter har indtil videre været gode, så låner man bogen på biblioteket, som jeg har gjort, så er det det vigtigste.

Æggepandekage med ost og skinke

1 person

  • Lidt olie
  • 2 æg
  • Salt & peber
  • 10 g revet parmesan
  • 1 blommetomat eller 2 cherrytomater
  • 1 skive parma- eller serranoskinke
  • 1 lille håndfuld krydderurter, fx purløg

Hæld lidt olie i en lille pande, varn den op og slå æggene ud i den. Rør kort i æggemassen for at ødelægge blommerne og lad æggekagen stå og passe sig selv over middelvarme, indtil den begynder at blive fast. Strø med lidt salt og peber.

Vend æggepandekagen når den har sat sig. Sluk for varmen og fjern panden fra blusset.

2014 Morgenmad Æggepandekage med ost og skinke 240414 (1)

Riv parmesanen, skær tomaterne i tern og find krydderurterne frem.

Læg æggepandekagen på en tallerken og drys parmesan henover den. Klip purløg over retten og fordel tomatternene. Riv skinken lidt i stykker og læg på, hvorefter retten er klar til servering.

Jeg får lidt lyst til at bage æggepandekagerne på min blinispande og lave dem i små udgaver.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.