Grøntsagspicasso med svinemørbrad

Dansk

2014 Aftensmad Grøntsagspicasso 230414 (10)

I går afprøvede vi endnu en opskrift fra “Verdens bedste kur” af Christian Bitz. Denne gang var der fokus på en ret, som han kalder mørbrad på grøntsagspicasso. I grunden er det en meget simpel opskrift – det finurlige ligger i snitningen af grøntsagerne, hvortil der benyttes et mandolinjern for at snitte grøntsagerne helt tyndt. Har man ikke et mandolinjern, så kan man også skære grøntsagerne med en almindelig kniv, men så synes jeg måske at opskriften som helhed bliver meget ordinær (da man ikke kan skære lige så tyndt), og grøntsagerne bliver bare “en almindelig salat”. Uden et mandolinjern synes jeg måske at man hellere skal prøve kræfter med en anden opskrift.

Opskrifterne kalder på en blandet omgang grøntsager. De skal helst være lidt hårdføre så de kan skæres på mandolinjernet. Vi brugte 1 stor gulerod, ½ agurk og 5 radiser, og så også en avocado, da jeg havde et par stykker tilovers fra tidligere, som jeg gerne skulle have brugt. Avocadoen skar vi dog ikke på mandolinjernet! Man skal også tænke i farver og finde forskelligfarvede grøntsager, så det ikke bare bliver grønt-i-grønt for eksempel.

Som dressing blev der brugt skyr blandet med salt, peber, citronsaft samt finthakkede ristede hasselnødder. Jeg var i tvivl om hvorvidt det ville fungere, men det smagte faktisk godt, så det kan godt anbefales. Man behøver ikke riste hasselnødderne, hvis man helst er fri, men det får mere af smagen frem.

Vi serverede svinemørbrad til ligesom foreslået, men vi tilberedte den bare i ovnen, som vi plejer, i stedet for at følge opskriften.

Grøntsagspicasso med svinemørbrad

2 personer

  • 50 g hasselnødder
  • ca 250 g svinemørbrad
  • 250 g blandede grøntsager
  • 1 lille fennikel
  • 1½ dl skyr
  • saft og skal af ½ citron
  • salt & peber

Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.

Rist hasselnødderne på en tør pande, indtil skindet begynder at falde af. Tag dem herefter fra varmen og nulr det værste skind af. Hak dem fint.

Læg svinemørbraden på et stykke sølvpapir og drys med salt, peber og eventuelt krydderi efter smag. Luk sølvpapiret omkring kødet og sæt det i ovnen. Steg det i cirka 35 minutter. Tag det herefter ud og lad det hvile i sølvpapiret i cirka 10 minutter, hvorefter det udskæres.

Rens og eventuelt skræl grøntsagerne undtagen fennikel og riv det tyndt på et mandolinjern. Læg grøntsagsskiverne i et mønster på et fad.

2014 Aftensmad Grøntsagspicasso 230414 (3)

Rens og finthak fennikel og fordel det på toppen af grøntsagsbunken.

Rør skyr sammen med citron, salt, peber og de finthakkede hasselnødder og server det i en skål ved siden af.

Skær kødet ud og anret det eventuelt oven på grøntsagsfadet.

2014 Aftensmad Grøntsagspicasso 230414 (6)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.