Gevækster i Cairns

Tidsstempel: 4. april 2014

Vores anden dag i Cairns startede overraskende nok også med morgenmad. Denne gang prøvede vi maden i Park Café, hvor Ledsageren fik sig en morgenburrito, en lille lun bolle med skinke og ost, en masse frugt og et stykke wienerbrød med æble. Jeg fik en bagel med flødeost, røget laks, tomat og rødløg, og den var udmærket skønt lidt sej, som bagels jo er. Derudover fik jeg også en lille portion yoghurt, der vist nok stadig var en art græsk yoghurt, med friske vindruer, rosiner og noget sukkerholdigt jordbærkompot i bunden (de serverer samme jordbærkompot til pandekagerne samt forskellige kager og desserter om bord). Der var også nogle mandelsplitter, der dog var blevet bløde af at have stået så længe, og yoghurten var også skilt lidt, så det var ikke den bedste portion yoghurt. Jeg kan dog rigtig godt lide jordbærkompotten, som kan gå for jordbærgrød af mangel på bedre.

Der var meget stille på dækket, da vi var stået lidt senere op, mens de fleste andre gæster var taget af sted på ekskursioner, og vi havde heller ikke de store planer for dagen. Planen var at gå en rigtig lang tur. 4-5 kilometer fra skibet lå den botaniske have, så den havde vi tænkt os at gå hen imod – og hvis vi skulle løbe tør for energi undervejs, så kunne vi altid vende om inden da.

Det var meget varmt og solen skinnede højt på himlen, og jeg endte faktisk med at blive en smule solbrændt visse steder, hvor laget af solcreme ikke havde været så tykt, blandt andet omkring stropperne på min top og på bagsiden af benene.

Billeder fra gåturen hen til den botaniske have:

Vi så også en pelikan på vejen, men den var et godt stykke ude, så det var svært at få et ordentligt billede af den.

2014 AUS 040414 Cairns (25)

Den botaniske have i Cairns er rigtig fin. Der er en masse spændende planter og blomster, og det hele ser meget velplejet ud. De har også en regnskovsrute, hvor det føles ligesom at gå inde i en rigtig regnskov, hvilket er mere end man kan sige om vores besøg i regnskovsbyen Kuranda dagen før! Hvis man er i området og er til den slags, så er den botaniske have bestemt et besøg hver.

2014 AUS 040414 Cairns (28)

Der er også et par caféer i haven, og efter vi havde gået 4-5 kilometer trængte vi til lidt køligt at drikke, så vi investerede i en lime milkshake til mig og en iskaffe med is og flødeskum til Ledsageren. Milkshaken var udmærket, men limesmagen kom vist fra en lemonade af en slags – den var i hvert fald ikke særligt gennemtrængende og smagte lidt kunstigt, men det var sjovt at se en alternativ valgmulighed, og jeg kan godt lide idéen med lime i milkshake, så det skal vi måske prøve når vi kommer hjem.

2014 AUS 040414 Cairns (45)

Den botaniske have:

Regnskovsturen:

Der ligger også nogle søer i Cairns tæt ved den botaniske have, som vi også gik et smut forbi. Her skal man dog være lidt forsigtig, da der lever krokodiller i søerne. Da vi gik over en af broerne, stoppede jeg op for at tage et billede, og straks var der en andeflok, der fik øje på os, og svømmede alt hvad fjer og næb kunne holde til hen imod os, nok fordi de regnede med at nu kom der mad. Jeg fik dog dårlig samvittighed, da vi ikke havde noget med os, og derfor skyndte vi os væk, inden de nåede tæt nok på til at blive alt for skuffet!

I Australien har de også nogle gule skilte med sorte ben på, som indikerer fodgængerovergange. Jeg synes den skarpe gule farve er meget sjov.

2014 AUS 040414 Cairns (61)

Skildpaddestatue ved ankomstterminalen:

2014 AUS 040414 Cairns (62)

Om bord på skibet igen gik vi op i Park Café for at få frokost. Vi var meget varme, udmattede og sikkert en smule dehydreret. Turen til den botaniske have og rundturen dér havde ikke været noget større problem, det var de 4-5 kilometer tilbage til skibet, der udgjorde den hårde del af ruten, så vi var meget glade, da vi fik adgang til skibets aircondition igen.

I caféen fik vi begge en roastbeef sandwich, hvor kødet blev skåret helt frisk af stegen, da vi bestilte det. Jeg fik min med en slags sennepssalsa og Ledsageren fik sin med peberrodsdressing. De var begge to rigtig gode, og udgør en af de bedste frokoster vi har fået om bord.

2014 AUS 040414 Cairns (63)

Til dessert var der en lille cheesecake, som smagte udmærket men manglede en eller anden smag udover bare cheesecake, og en jordbærmoussekage med en meget svag smag af jordbær. Derudover var der også et stykke sukkerfri tærte med vanillecreme og bær. Den var så god at jeg ikke delte den med Ledsageren. Skibet tilbyder både en sukkerfri samt en fedtfattig dessert, men man skal passe på, for ofte når der ikke er sukker i, så er der tit ekstra fedt (for eksempel fra fløde) for at styrke smagen på den måde, og omvendt med den fedtfattige. Så bare fordi der ikke er sukker i noget, betyder bestemt ikke nødvendigvis at det er det sundeste alternativ.  Jeg valgte så også kun kagen fordi den så god ud, hvilket den så også var.

2014 AUS 040414 Cairns (64)

Aftensmaden indtog vi i hovedrestauranten, hvor vi begge to startede med de panerede rejer. Ligesom med svampene tidligere så var der en eller anden ubehagelig eftersmag fra paneringen, som jeg ikke brød mig om, så det er sidste gang at jeg bestiller en af deres panerede forretter. Blandt hovedretterne var der denne aften også krokodille, så det skulle vi naturligvis have! Ledsageren forsøgte at bestille det som sin hovedret, men tjeneren sagde at det kun var en lille portion, så han anbefalede Ledsageren at bestille noget andet også – her valgte Ledsageren så dagens kyllingeret. Jeg fik osso buco.

Krokodillen smagte sådan set udmærket, og blev præsenteret som små kødpølser på en pind. Det smagte bestemt ikke dårligt, så man tager ikke skade af at spise det en anden gang. Om det kan betale sig prismæssigt ved jeg dog ikke – det er sjældent at jeg ser krokodille i kølediskene herhjemme. Ledsageren mener det smager lidt hen af kylling, og det er nok tættere på smagen af fjerkræ end for eksempel svinekød eller oksekød.

Kyllingeretten tror jeg ikke der var noget særligt ved, jeg kan i hvert fald ikke erindre noget om den. Min osso buco ret var rigtig, rigtig mør, og benet bare faldt fra kødet. Det blev serveret med polenta og grønne bønner.

Til dessert fik jeg en jordbær napoleonskage, der ser ud som dem vi kender herhjemme fra. Nu er der normalt ikke meget andet i en napoleonskage udover butterdej og vanillecreme, og det var også gældende her. Jeg ville nok gerne have haft lidt mere jordbær indover, men det smagte fint. Ledsageren fik en MEGET chokoladeagtig dessert, som man heller ikke kan gå fejl af.

Herefter blev der tændt for noget musik og gæsterne blev tilskyndet til at danse macarena, hvilket Ledsageren dog nægtede, så vi lod som ingenting og spiste vores dessert i stedet.

Da vi kom tilbage til vores kahyt var min elefant lavet af håndklæder blevet forvandlet til en abe, som jeg ikke så til at starte med, fordi den hang foran spejlet. Normalt dukker de op på den redte seng. Min favorit er nu nok stadig frøen, men aben er også meget imponerende.

2014 AUS 040414 Cairns (72)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.