Dijonkylling i grøntsagsfad

Dansk

2014 Aftensmad Dijonkylling i fad 220414 (8)

I går fik vi en udmærket kyllingeret fra “Verdens bedste kur” af Christian Bitz. Jeg lavede dog et par enkelte ændringer i den. I opskriften bruges der timian i kyllingeretten og mynte i risene, men jeg havde ingen af delene, så jeg brugte rosmarin med kyllingen og basilikum med risene. Basilikum kom godt igennem, men rosmarinen var ikke så tydelig – måske skulle der blot have været mere i. Derudover udelod jeg også ingefær, som jeg ikke bryder mig om. Opskriften bruger også 1 porre og 1 rødløg, men jeg udelod sidstnævnte, da det var en meget stor porre. Jeg brugte også to store gulerødder, og jeg ved ikke hvad størrelse Bitz havde in mente.

Bitz siger også at man kun skal koge halvdelen af risene, uden at nævne hvad man så skal gøre med resten. Han skriver at de kogte ris skal vendes med æble og mynte, så jeg ved ikke helt hvor de ukogte ris hører hjemme. Jeg tænker han mener at man skal blande dem med de kogte ris bagefter, men jeg har i grunden ikke lyst til at sidde og tygge i rå risgryn, så jeg kogte det hele.

Opskriften producerer en stor portion, hvor der er rigeligt til to personer. Det kan nok ikke strække til 3, men der er til en portion frokost dagen efter. Opskriften er meget enkel og nem at have med at gøre, den ser farvestrålende ud, og det smager også godt.

Dijonkylling i grøntsagsfad

2 personer

Til kyllingefadet:

  • 250 g kylling
  • 2 spsk dijonsennep (mindre kan også gøre det, hvis man ikke er til så stærk mad)
  • 25 g mandler
  • 1 stor porre (eller 1 lille porre og 1 rødløg)
  • 2 gulerødder
  • 150 g champignon
  • 1 sjat olie
  • Salt og peber
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 1 håndfuld rosmarin

Til risene:

  • 100 g (1 dl) brune ris
  • 1 æble
  • 1 lille håndfuld basilikum

Varm ovnen op til 180 grader varmluft.

Skær kyllingen i store tern og kom dem i en lille skål sammen med senneppen og vend det hele sammen, så det er godt dækket.

Hæld kogende vand over mandlerne og smut skindet af dem.

Rens og skær porre, gulerødder og champignon i mindre men ikke for små stykker.

2014 Aftensmad Dijonkylling i fad 220414 (1)

Sæt risene til kogning i 2 dl vand. Kom ikke salt i vandet, da det obstruerer kogningen.

Kom grøntsagerne i et ovnfast fad, hæld lidt olie på og strø med salt, peber og halvdelen af den friske rosmarin. Hæld tomaterne over og bland det sammen, så det hele er dækket.

Fordel kyllingestykkerne på toppen og strø med resten af rosmarinen samt de smuttede mandler.

2014 Aftensmad Dijonkylling i fad 220414 (5)

Sæt fadet i ovnen i cirka 25 minutter, indtil kyllingen er færdigstegt.

Når risene er ved at være færdige hakkes basilikum, og æblet skæres i små tern. Bland begge dele sammen med de lune ris og smag til med lidt salt.

Herefter er retten klar til servering.

2014 Aftensmad Dijonkylling i fad 220414 (7)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.