Cairns, sommerfugle og maven fuld af mad

Tidsstempel: 3. april 2014

2014 AUS 030414 Cairns (27)

Den 3. april ankom vi til Cairns. Her lå vi lige ved siden af byen, så der var ingen problemer med selv at finde rundt. Vi havde to dage i Cairns, og den første dag havde vi booket en ekskursion.

Vi startede dagen med morgenmad i buffetrestauranten, som sædvanlig, og Ledsageren fik samme måltid som dagen før. Jeg fik en portion bran flakes samt lidt røget laks med agurk, tomat, løg og philadelphia naturel (de var løbet tør for hytteost), da vi jo først ville være tilbage på skibet omkring kl. 1, så jeg vidste ikke hvor sulten jeg ville nå at blive. Jeg burde selvfølgelig vide efterhånden at når man er på krydstogt, så bliver man aldrig sulten.

Ankomstterminalen hvor der gik politi og vagthunde rundt:

2014 AUS 030414 Cairns (4)

Ekskursionen startede kl. 9, og så tog det cirka 45 minutter at køre op af de drejende veje til toppen (eller deromkring) af bjerget, hvor Kuranda Village lå. Efter sigende skulle Kuranda være en regnskovslandsby, men jeg synes godt nok ikke der var noget regnskov over det! Det var bare en samling turistbutikker, og så var der nogle bittesmå museer man kunne kigge på. Det var egentlig en skuffelse, så det vil jeg ikke anbefale andre at spilde tid på.

En tur rundt i byen:

Vi besluttede os for at besøge sommerfuglemuseet, for noget skulle vi jo lave i de 2½ timer før vi kørte tilbage til skibet igen, og det var i det mindste interessant. Der var mange flotte sommerfugle, og en guide fortalte hvordan alle sommerfuglene var håndfodret og håndopvokset. Hver dag gik de rundt og indsamlede sommerfugleæg, og hver dag slap de dagens nye sommerfugle fri i det store bur. Man kunne også se hvordan de lagde friske blade ned til alle sommerfuglelarverne, hvilket er et heldagsarbejde, når man har omkring 2000!

2014 AUS 030414 Cairns (20)

Under vores runde var der en af sommerfuglene, der satte sig på mine briller, men jeg overlevede angrebet. De blev også ved med at sætte sig på min hat, hvilket jeg personligt ikke havde så meget gavn af, da jeg gik rundt med hatten på hovedet. Sommerfugle er svære at fotografere, da de er meget hurtige, men det lykkedes os at få nogle gode billeder iblandt også.

2014 AUS 030414 Cairns (17)

Små skumle sommerfuglelarver:

2014 AUS 030414 Cairns (18)

Sommerfuglehaven:

Sommerfugle:

Der var også et lille museum med døde sommerfugle og ægte sommerfuglekunst på væggene. Jeg synes sådan set de fire billedrammer sat sammen (på sidste foto) fungerede rigtig godt – hvis man så bare kan lade være med at tænke på at det er døde sommerfugle.

Der var også nogle sommerfugle med billeder på vingerne. Hvad ser du for eksempel her?

2014 AUS 030414 Cairns (39)

Og hvad er der på denne her?

2014 AUS 030414 Cairns (40)

Hvis jeg nu siger at den ene er et katteansigt og den anden to pingviner, er det så lettere at se?

Lidt billeder fra busturen hjem:

De har mange marker med sukkerrør i Cairns:

2014 AUS 030414 Cairns (46)

Da vi var kommet tilbage til skibet gik vi op i Park Caféen for at spise frokost, og her prøvede jeg deres quesadila, der lunes ved bestilling. Ledsageren fik sig et par sandwich, og til dessert samlede jeg en tallerken med en almindelig lagkage med vanillecreme, pæretærte samt pekannøddetærte. Det lille lagkagestykke havde en rigtig fin konsistens, men smagte ikke af så meget, pekannøddetærten har vi smagt før, men den var stadig udmærket, skønt jeg undrede mig over hvorfor pekannøddetærten var pyntet med en valnød på toppen, og pæretærten var OK. Det øverste sprøde lag dej smagte lidt hen af mazarin, men selvfølgelig uden brug af marcipan, men det nederste lag og især ude i kanten var der alt for meget dej.

Et blik på Cairns fra skibets top:

Efter frokost tog vi ind i byen igen, hvor vi gik lidt rundt og så endte i et shoppingcenter. Her var der blandt andet et super bogudsalg, så jeg fik købt to kogebøger til 3 dollars stykket! Det er omtrent 15 kroner, så det var jo super billigt.

2014 AUS 030414 Cairns (81)

2014 AUS 030414 Cairns (82)

Senere på dagen lykkedes det mig også at få fotograferet den gang, vi boede på. Der var meeeeget langt ned til den anden ende, og så er billedet naturligvis taget foran vores egen dør, der ikke ligger helt nede i bunden.

2014 AUS 030414 Cairns (59)

Da vi havde hele to dage i Cairns, kunne vi for en gangs skyld opleve en by i nattelys. Normalt er vi jo sejlet for længst, så her er Cairns om aftenen:

Om aftenen spiste vi i en af de andre specialitetsrestauranter, nærmere bestemt Chop’s Grille, som er amerikansk inspireret og specialiserer sig i at servere gode, store og veltilberedte bøffer. Restauranten var meget mere hyggelig og meget mere besøgt end den asiatiske, hvor vi kun havde været 2-3 fyldte bord, men Chop’s Grille var pænt fyldt op til alle sider (nogle borde blev dog først besat efter vores, så det ser lidt bart ud stadigvæk på billedet).

2014 AUS 030414 Cairns (64)

Vi startede med at få serveret et lille skiveskåret brød akkompagneret af smør og en eller anden form for smørelse med paprika. Brødet var den samme type løgbrød, som de serverer i hovedrestauranten – det er nok også min favorit. Paprika-halløjet smagte også godt, men egentlig synes jeg det var lidt synd for brødet, som smager fantastisk bare som det er smurt med almindelig smør, og paprikaen druknede det meste af løgsmagen.

2014 AUS 030414 Cairns (65)

At der var tale om et ordentlig steak house var tydeligt at se på størrelsen af knivene.

2014 AUS 030414 Cairns (66)

Restauranten gjorde også brug af et åbent køkken, hvor vi kunne se kokkene vandre omkring og lave mad. I Chop’s Grille betaler man 30 dollars, og så må man spise alt hvad man kan, og det udnyttede vi jo selvfølgelig i allerhøjeste grad. Vi spurgte om det var muligt at få to forretter hver, og det var ikke noget problem.

2014 AUS 030414 Cairns (67)

Ledsageren startede med en salat med røget and, der var god og havde en fin røgsmag, mens jeg var nødt til at smage deres ”crab cake”. Vi laver noget lignende i Danmark, men de er tit tørre, hvilket denne her bestemt ikke var. Det var en ordentlig klump serveret med lidt pynt på toppen og en art remoulade. Den var rigtig lækker og saftig, og jeg ville ikke have noget imod at få den til aftensmad en anden gang.

Til sin anden forret fik Ledsageren en kraftig svampesuppe, der også var god, og jeg valgte restaurantens signatursalat for at få den afprøvet. I salaten var der også ”små rødbedechips”, men dette viste sig bare at være syltede rødbedeskiver, så salaten var ikke helt så spændende som jeg havde troet. Derudover var der lidt grønne blade, tomat, bacon og et hårdkogt æg, så jeg ved ikke rigtig hvorfor den er så speciel at den er deres signatursalat. Jeg var i hvert fald ikke synderligt imponeret. Efter salaten var blevet sat på bordet, kom tjeneren tilbage med et dressingfad, hvor jeg kunne vælge mellem 4-5 forskellige slags. Det er en udmærket gestus, men egentlig foretrækker jeg at restauranten siger hvilken dressing der er tiltænkt den enkelte ret. Jeg valgte deres dressing med honning og sennep.

Til hovedret havde de forskellige stykker kød man kunne vælge imellem. Der var også kylling og deslignende, men vi skulle selvfølgelig have det dyreste på menuen! Ledsageren fik en New York strip steak og jeg fik filet mignon. Kødet var utrolig mørt – det var nok det møreste kød jeg længe har smagt. Jeg kunne nærmest skære det med skeen.

Når man havde valgt kød kunne man selv vælge hvilket tilbehør man gerne ville have. Kødet blev serveret på sin egen tallerken, mens tilbehøret blev sat i midten af bordet, så man kunne dele hvis man havde lyst. Det skulle de jo ikke sige to gange til os! Så jeg bestilte fluks en portion af hvert tilbehør! Lige med undtagelse af den ene kartoffelret (de havde tre). Her kunne man vælge stegte kartofler, kartoffelmos samt bagt kartoffel, og vi udelod den sidste.

2014 AUS 030414 Cairns (76)

Af grøntsagsretter var der dampet asparges og broccoli, grønne bønner med fetasmulder, lækre svampe stegt med ost og porrer samt friturestegte løgringe. Svampene var rigtig gode, men mine favoritter blandt tilbehøret var nok de grønne bønner. Alle grøntsagerne var tilberedt, således der stadig var bid i dem. Løgringene var nok det mindst tilfredsstillende. De var underligt seje i stedet for sprøde.

Til hovedretten kunne vi også vælge mellem 4-5 forskellige sovse, som han også kom hen med på et fad, så vi kunne kigge på det. Jeg valgte en slags salsa, som Ledsageren også prøvede, og ellers så valgte han vist rødvinssovsen.

Til dessert ville jeg rigtig gerne have creme brulee, men vi kunne se det blive serveret i flammer ved de andre borde, og jeg drikker jo ikke alkohol. Jeg spurgte så tjeneren om jeg kunne få creme brulee uden alkohol, og han sagde at han godt kunne udelade at hælde det alkoholiserede sukker på toppen – hvilket jeg jo så mente gjorde at det ikke længere var creme brulee. Det forstod tjeneren nu ikke rigtig, da jeg forsøgte at forklare det, så jeg tror ikke han helt ved hvad creme brulee er, eller måske er han bare ikke selv så glad for desserten. Han ville dog meget gerne glæde os, så han foreslog at give os en portion creme brulee uden den karamelliserede top, hvilket jeg så gik med til for at glæde ham.

Konsistensen på cremen var rigtig god – desværre var der bailey i den, så jeg smagte kun en smule. Det er underligt som de om bord på skibet ikke kan finde ud af at nogle mennesker ikke drikker alkohol, og creme brulee er da noget af det nemmeste at lave – også alkoholfri.

På dessertkortet tilbød de også en kage, der hedder ”Mississippi mud pie”, men jeg ved at der nogle gange kommer kaffe i den kage, så jeg ville ikke komplicere dessertvalget yderligere ved at spørge om jeg kunne få den uden kaffe. I stedet valgte jeg deres red velvet cake, som var meget bedre end antaget. Normalt er red velvet cake en helt almindelig smagløs kage, som der bliver hældt en større mængde rød frugtfarve i for at opnå den rette kulør, og så med et cheesecakefyld i midten, men her fik man meget mere end det. Den så utrolig flot ud med rødt kagelag, hvidt cheesecakefyld og mørk chokoladeganache. Den var faktisk rigtig god og flot præsenteret. Ledsagerens dessert så også rigtig godt ud. Det var en moussedessert, hvor det lyse lag var passionsfrugt, og det røde var muligvis jordbær eller noget lignende. Den smagte rigtig lækkert, var let og luftig, og den var faktisk bedre end min red velvet cake, så det var en rigtig god afslutning på en rigtig god middag. Efter maden vraltede vi tilbage til kahytten, hvor vi lovede at vi aldrig ville spise så meget igen, i hvert fald ikke før tidligst dagen efter.

Reklamer

3 thoughts on “Cairns, sommerfugle og maven fuld af mad

  1. Hvor er de sommerfugle dog smukke. Kan godt lide, at du har fanget en på en brille. Det er da sjovt 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.