Brisbanes koalaer

Tidsstempel: 30. marts 2014

2014 AUS 300314 Brisbane (33)

Søndag lagde skibet til i Brisbane, et godt stykke udenfor selve byen. Vi fik at vide at det var fordi skibet var for stort til at være inde i byens havn. Det gjorde nu ikke så meget, da vi havde booket en ekskursion, der bestod af en bustur rundt i Brisbane og et besøg i ”Lone Pine Koala Sanctuary”.

Da vi skulle afsted klokken 8.30 besluttede vi os for at prøve skibets roomservice til morgenmad, men det kan nu ikke anbefales. Det er kun hvis det virkelig skal gå hurtigt en morgen (og selv hurtighed kan man ikke give dem point for). Vi havde bestilt levering i tidsrummet 7 – 7.30, og de var her omkring 7.35. Derudover havde de også lavet en del fejl i vores bestilling, og jeg er ikke sikker på at det var vores vi fik. Der var for eksempel to glas appelsinjuice i stedet for et, og selvom der var en lille frugtanretning, som vi havde bestilt, så manglede vores to bananer. Maden var ok, men bestemt ikke noget der er værd at bestille medmindre det er absolut nødvendigt. Så er buffeten et meget bedre alternativ. Jeg havde også bestilt en blandet brødhandel, og det bestod igen af nogle meget kedelige wienerbrød og en tør bolle, der heldigvis var mindre tør indeni.

Da vi kom fra borde i Brisbane, nåede vi at fange lidt gratis internet mens vi ventede at komme med vores turistbus, og jeg fik vist afsendt en hurtig mail til Danmark. Selve busturen startede udmærket – vinduerne var rene, så jeg fik taget nogle OK billeder mens vi kørte. Men da vi nåede ind til Brisbane centrum begyndte det at regne. Ikke voldsomt, men nok til at der kom dråber på vinduerne, og så har kameraet svært ved at fokusere på baggrunden bag ruden, så de efterfølgende billeder blev ikke særlig gode.

Brisbane har gang i en del nybyggeri, i hvert fald hvor vi passerede, og der var også en del højhuse, men ikke så mange som i Melbourne og Sydney. Vores sightseeing i Brisbane foregik udelukkende i bussen, og vi valgte at vi ikke ville bruge tid efter turen til at gå rundt i byen (især da det også ville koste ekstra at blive transporteret tilbage til skibet!), så vi fik selvfølgelig ikke rigtig føling med Brisbane, som vi fik med de andre australske byer, vi har gået rundt i.

Det regnede stadig da vi nåede frem til Lone Pine Koala Sanctuary, men det var ikke så galt. Vi gik rundt med paraply, men temperaturen var sådan set meget passende. Brisbane kan ellers godt være meget varm. Dyreparken havde ikke kun koalaer at kigge på – der var også andre australske dyr, og man kunne komme helt, helt op til kænguruerne og også købe foder at fodre dem med. Der var også krokodiller, øgler og diverse fugle. Der var nogle kæmpefugle kaldet ”kasuar”, som jeg ikke kan mindes at have hørt om før. De havde nogle flotte farver, men man skulle ikke komme for tæt på dem. Emuerne kunne vi til gengæld klappe på ryggen, hvis vi havde lyst, da de også gik frit omkring i kænguruparken. Ikke at vi havde specielt lyst til det!

2014 AUS 300314 Brisbane (27)

Vi så også en kængurumor, der havde pungen fyldt. Den var meget nuttet.

2014 AUS 300314 Brisbane (46)

Parken tilbyder også at man kan blive fotograferet sammen med en koala, og det blev vi selvfølgelig nødt til at bruge 16 dollars på også! Koalaer er overraskende bløde i pelsen – jeg havde forventet de var lidt mere ru, som en børste, men de er faktisk meget bløde. Jeg var dog ikke helt tryg ved deres skarpe kløer, og jeg fik lidt flashback tilbage til den morgen, hvor Monty hev kløerne hen over mit øje.

Vi havde masser af tid i parken, og vi kunne også godt have brugt en time mindre end hvad vi havde, før bussen skulle køre tilbage til skibet. Men hvis vi nu havde valgt at købe mad i parken i stedet for at vente til vi var tilbage på skibet, eller hvis vi ikke havde set Healesville Sanctuary da vi var i Melbourne, eller hvis det nu ikke havde regnet – så kunne vi måske nok have brugt mere tid i parken, for det er sådan set en ganske udmærket park, hvor man kan få set en masse forskellige australske dyr. De havde for resten også næbdyr, men som sædvanlig var de umulige at få et godt billede af. De lever i mørke og de svømmer meget hurtigt. Der var også rejer i akvariet med dem, og vi så et af næbdyrene fange en reje og spise den. Der var små rejeben over alt – det var et meget vådt blodbad.

Vi brugte vores resterende tid i parken på at surfe på det gratis internet og på at købe lidt souvenirs. Vi sad i et område med borde og bænke, hvor der samtidig var tag over hovedet, og små øgler og mærkelige australske fugle gik frit omkring. En af øglerne havde fundet sig nogle madrester et eller andet sted, hvilket en af fuglene havde opdaget, og fuglen kunne godt tænke sig at de skulle dele, men det mente øglen ikke var nødvendigt. Det var sjovt at se fuglen følge efter øglen hele tiden og forsøge at tilsnige sig en smagsprøve, og øglen der hele tiden vendte hovedet væk og gik et andet sted hen i et umuligt forsøg på at være i fred.

2014 AUS 300314 Brisbane (48)

Tilbage på skibet fandt vi frokost i buffetrestauranten, hvor jeg byggede mig selv en burger, og Ledsageren fik sig en saml-selv-hotdog. Til dessert samlede jeg til bunke fra dagens store kagebord. Vi spiste ikke helt op, må jeg nok hellere skynde mig at sige, men vi fik smagt på det hele.

Citrontærten var fin, og det samme var rouladen, selvom det mest var konsistensen jeg var glad for. Jordbærmoussen smagte ikke helt af så meget. Deres flødeskum er vist også rigtig flødeskum, der er bare pisket en helt masse sukker i, så det er meget sødt. Der var en linzert tærte (jeg ved ikke præcis hvad det indebærer, men det er den med det røde syltetøj på toppen), som havde en underlig smag og konsistens, og hverken Ledsageren eller jeg brød os om den. Der var også en god kage med hvid chokolademousse, som også var rigtig lækker. Det sidste stykke var en cheesecake, som var meget tør i smagen og ikke rigtig smagte af noget, så det var heller ikke helt en succes.

Om aftenen spiste vi på den asiatiske specialitetsrestaurant om bord. Her koster det som sagt 5 dollars overhovedet at få lov til at sætte sig, men så bliver der også serveret gratis edamamebønner og misosuppe. Restauranten har sammensat nogle menuer, der koster præcis 15 dollars, som de fleste sikkert bruger deres 15 dollar rabatkort på. Det gjorde Ledsageren også. Jeg var dog mere i humør til at prøve nogle andre ting, så jeg valgte noget forskelligt fra menukortet, der så løb op i 18 dollars.

2014 AUS 300314 Brisbane (56)

Jeg tror at tjeneren synes at vi er nogle meget nærige mennesker, for til at starte med skulle vi jo bestille drikkevarer, og vi havde ikke lyst til at betale 8 dollars for den dyre literflaske med vand han præsenterede os for. Om bord regner de i amerikanske dollars ikke i australske, så den er lidt dyrere endda. I stedet skulle vi bare have postevand, hvilket ikke koster noget. Senere gik Ledsageren dog med til at købe en lille flaske sake.

2014 AUS 300314 Brisbane (58)

Edamamebønnerne var udmærkede, men selvfølgelig ikke anderledes end andre steder. Jeg fik så misosuppe, selvom jeg ikke er specielt glad for misosuppe. Til Ledsagerens menu kunne han vælge mellem misosuppe eller wontonsuppe, hvilket jeg ikke kan se det fordelagtige i, når nu misosuppen allerede er inkluderet i besøget! Jeg fik ham derfor selvfølgelig til at vælge wontonsuppen, som smagte udmærket men mest af hønsebouillon. Til gengæld var der to store wonton’er i suppen, muligvis fyldt med krabbekød. Ledsageren fik resten af min misosuppe, som han foretrak over den anden, mens jeg faktisk bedst kunne lide wontonsuppen – mest fordi der var wonton i.

2014 AUS 300314 Brisbane (57)

Herefter blev der serveret sushi. Jeg havde bestilt en sushi combibox, men desværre var jeg så dum ikke at spørge hvad det indebar, så det endte med bare at være nogle kedelige nigiri og en smule hosomaki (de helt små). Smagsmæssigt var de dog udmærket, og der var vist seks forskellige nigiri. Ledsageren fik en udmærket og meget spicy tunrulle. Jeg ville godt kunne have spist et par stykker, hvis de var en del af en blandet boks, men en hel rulle ville nok have været for stærkt for mig.

2014 AUS 300314 Brisbane (60)

Jeg havde så også bestilt nogle svinedumplings samt grøntsagstempura, der også smagte godt. Der var en god blanding af grøntsager, og det indebar vist asparges, aubergine, gulerod, squash og peberfrugt. Som sin hovedret fik Ledsageren deres specialitet ”hot rock”, hvor en meget, meget varm sten bliver sat på bordet sammen med det valgte kød på små spyd, en skål ris, lidt grøntsager og tre slags sauce. Her var der tale om kylling og svinekød samt ingefær/limesauce, terayaki og sur/sød. Det smagte godt, og da Ledsageren selv stod for at stege sit kød, så blev det jo stegt som han gerne ville have det. Indtil videre er det hans favoritret på turen.

Til Ledsagerens hørte der også en dessert, som vi så delte. Jeg har endnu ikke været sulten på denne tur, så det gjorde mig ikke noget at jeg ikke fik min egen! Der var en lille skål med frugt, en sjov kugle jordbæris pakket ind i en slags ”sticky ris” (jeg ved ikke helt hvordan det fungerer), en slags asiatisk creme caramel, og en grøn creme jeg ikke lige kan huske hvad er. Det så meget nydeligt ud og smagte udmærket, men der var ikke helt de stærke smage, som jeg måske havde håbet på.

2014 AUS 300314 Brisbane (65)

Efter middagen gik vi ned i buffetrestauranten, for jeg kan godt lide at holde mig opdateret om hvad jeg går glip af, når vi ikke spiser i hovedrestauranten, og buffetrestauranten serverer tit også nogle af de enklere retter fra hovedmenukortet. Her fik jeg mig så et stykke chokoladekage med chokolademousse, som var OK, men ikke helt fantastisk. Til gengæld så den godt ud.

Endnu engang lykkedes det os ikke at gå sultne i seng.

2014 AUS 300314 Brisbane (66)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.