Den første dag på havet

Tidsstempel: 29. marts 2014

2014 AUS 290314 Cruising (1)

Den første dag vi var på havet spiste vi morgenmad i hovedrestauranten. Rhapsody of the Seas er et noget mindre skib end sidst, og derfor har de også kun begrænset åbent til morgenmad og frokost i hovedrestauranten (buffetrestauranten har selvfølgelig åbent næsten hele dagen). Det vil sige i 1½ time om morgenen, skiftende åbningstider afhængig af om man er på havet eller i havnen, og fra 12 til 13.15 til frokost (men kun når man er til søs).

I midten af hovedrestauranten var der et lille buffetområde, hvor man kunne afhente frugt, morgenmadsprodukter, drikkevarer, færdiglavede omeletter, bacon, pølser og så videre, og ved ankomst fik man også udleveret et menukort, hvor man kunne bestille nogle komplette retter. Ledsageren bestilte en tallerken med to spejlæg, tomat og pølser, og jeg prøvede en ”Eggs benedict”, da det ikke er noget jeg har prøvet før, selvom jeg ved hvad det er. Det består i grunden af pocheret æg oven på en skive skinke på en bolle (nærmere bestemt en såkaldt ”English muffin”) og overhældt med hollaindaise sauce. Jeg valgte at få min serveret med både bacon og pølser for at få smagt begge dele, og så var der også en halv tomat og en hashbrown (en type kartoffel, som australierne tit får til deres morgenmadsbuffeter, ser det ud til).

Retten smagte såmænd udmærket, men de var rigtig, rigtig længe om at komme med maden. Der gik mindst 30 minutter og muligvis helt op til tre kvarter, før vi fik vores mad, og i betragtning af at de kun har åbent i 1½ time, så synes jeg det er alt for lang tid. Egentlig synes jeg det er rigtig lang tid, uanset hvilken morgenmadsrestaurant man befinder sig i. Præsentationen var heller ikke noget særligt – det lignede noget jeg selv kunne have samlet sammen i buffeten, og de serverer da også alle ingredienserne oppe i buffetrestauranten, muligvis med undtagelse af hollandaisesaucen.

Derudover havde jeg samtidig med min ”hovedret” også bestilt french toast til dessert, men den kom aldrig, så til sidst gik vi bare.

Da vi ankom gik der en mand rundt og uddelte wienerbrød, men vi er kommet frem til at deres wienerbrød om bord er ret dårligt. Det smager som om at de bare tager det ud af fryseren og lægger det på en tallerken til optøning, og så bliver det ikke engang lunet inden servering. Det er helt koldt. De fleste masseproducerede wienerbrød kan faktisk godt smage udmærket, men man skal altså lige lune det! Jeg er skuffet over hvor dårlige deres croissanter er, men de er slet ikke værd at sætte tænderne i.

Da vi var på havet hele dagen, var der jo også et langt dagsprogram med alskens aktiviteter. Der var nu ikke så mange at Ledsageren og jeg havde lyst til at deltage i, men klokken 10.30 var der kokkedemonstration, hvor kokkene fra skibets tre specialitetsrestauranter fremviste nogle af deres retter. De lavede hver en hurtig forret, og den asiatiske restaurant havde medbragt smagsprøver på sushi! Jeg fik hapset fire stykker.

2014 AUS 290314 Cruising (9)

De tre specialitetsrestauranter fungerer på den måde at på den amerikanske grillrestaurant koster det 30 dollars at spise – til gengæld kan man så spise alt hvad man vil. På den italienske koster det 20, og samme princip gælder. På den asiatiske koster det 5 dollars bare at være til stede i restauranten, og så betaler man afhængig af de forskellige retter. Skibet har så en tilbudspakke, hvor man for 55 dollars får lov til at spise på alle tre restauranter plus et gavekort på 15 dollars, som man kan bruge som man har lyst til i den asiatiske restaurant. Jeg er jo lidt modstander af at bruge FLERE penge på maden om bord, når vi allerede har betalt rigtig mange penge for at være der, men nu er vi jo madglade mennesker, så vi besluttede os for at slå til alligevel. Vi skulle jo nødig komme hjem og have fortrudt – chancen byder sig jo nok ikke igen!

2014 AUS 290314 Cruising (8)

Til eftermiddagskaffen fik vi en lækker pekannøddekage samt en god kirsebær-og-chokoladekage. Kagerne er helt sikkert meget bedre på det her skib!

2014 AUS 290314 Cruising (11)

Vi kom også forbi centrum på skibet på et tidspunkt hvor en lille gruppe akrobater/dansere var i gang med at øve, sikkert til et show senere på ugen. I Centrum (som området kaldes) er der meget højt til loftet, så der er plads til at akrobater kan flyve rundt i lysekroner og danse til musikken.

Om aftenen var det turens første gallaaften, så der var mange gamle mennesker, der var ude og svinge benene til den levende musik. Vi blev fotograferet på trappen i vores fineste tøj, men da vi dagen efter fandt billederne i photoshoppen synes jeg ikke at de var særligt gode. De havde manipuleret så meget med billedet, at vi var blevet helt ligblege i ansigterne, og Ledsageren lignede mest af alt en zombie. De regner nok med at folk køber billederne uanset kvaliteten, bare fordi de er taget på krydstogtet. Vi er nu lidt mere kræsne end det – især til de ublu priser!

2014 AUS 290314 Cruising (16)

Til aftensmaden fik Ledsageren en todelt forret. De kører med et tema hver dag, og ofte har de også suppe på menuen. Flere gange har vi oplevet at de serverer en sød suppe til forret, hvilket vi ikke helt har forstået. Denne aften serverede de en ”Chilled banana and rum soup with vanilla cream”, som Ledsageren naturligvis måtte smage. Han var glad for smagen men mente at den sagtens kunne være serveret som dessert. Derefter fik han også en rejecocktail.

Min forret … Ja, det er en lidt mere kompliceret historie. Udover de skiftende retter på menukortet, så har restauranten også nogle klassikere, der altid er der. Aftenen før var der et andet par ved vores bord, hvor manden gerne ville bestille klassikeren ”Beef slider” til hovedret. En ”slider” er en lille burger. Manden fik at vide af tjeneren, at dét burde han ikke bestille, for retten var meget lille, og han burde bestille noget andet. Det gjorde han så.

Den næste aften ville jeg så gerne have denne her miniburger til forret, for en slider er en lille burger, det havde tjeneren også selv sagt! Da jeg så afgav min bestilling, sagde tjeneren at dét kunne jeg ikke bestille, for den var for stor, og det var en hovedret! I sidste ende holdt jeg på mit, for jeg var ikke rigtig i humør til nogle af de andre forretter, og jeg ville sådan set gerne smage miniburgerne. Jeg fik så også lov til at bestille dem, men de ville blive serveret sammen med hovedretten. Det var så også fint nok, så længe jeg fik dem. De smagte også godt, da de endelig nåede frem til mig. De små bøffer var udmærkede, og bollerne var lavet med soltørret tomat. Hertil var der også store pomfritter med aioli.

2014 AUS 290314 Cruising (22)

Til hovedret fik jeg ”beef tenderloin”, som virkelig var fantastisk mørt, serveret med kartoffelmos, svampesovs og asparges. Ledsageren fik and med rødkål og kartoffelkroketter. Det var også rigtig godt. Derudover spiste han også den ene af mine sliders, så han var meget mæt da vi gik i seng!

Til dessert fik jeg en udmærket citrontærte med marengs og Ledsageren fik creme brulee med en eller anden form for alkohol i. Jeg var ked af at de kom alkohol i den, for ellers er jeg også ret glad for creme brulee, men nogle gange må man jo undvære.

Efter middagen fik vi en drink i en bar kaldet ”The Schooner Bar”. Barren har et meget maritimt tema, og selv lugten af tjære er inkorporeret.

2014 AUS 290314 Cruising (28)

Jeg er dog lidt skuffet over skibets manglende udvalg på alkoholfrie drinks – jeg havde egentlig glædet mig til at kunne få en smart cocktail, der bestod af mere end appelsinjuice. Jeg endte med at få en med frossen jordbær og banan og kokosmælk. Den smagte nu udmærket, men jeg havde så også kun tre valgmuligheder.

2014 AUS 290314 Cruising (30)

Da vi kom tilbage til vores kahyt, havde rengøringspersonalet været der, og hver anden aften laver de små ”tøjdyr” ud af håndklæder, fandt vi ud af, så denne gang sad der en elefant på sengen og ventede på os. Jeg kalder den Ellie, fordi det er en elliefant.

2014 AUS 290314 Cruising (31)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.