På egen hånd i Melbourne

Tidsstempel: 27. marts 2014

2014 AUS 270314 Melbourne (2)

Torsdag havde Ledsageren og jeg en dag alene i Melbourne centrum. Min veninde kørte os til toget om morgenen, og så tog vi det ind til centrum, hvor vi så gik rundt det meste af dagen. Om eftermiddagen tog vi så et andet tog ud til min venindes område, hvor hun hentede os på togstationen ligesom sidst.

I Melbourne gik vi mest rundt og kiggede på byen og snuste i de lokale butikker. Igen var det forfærdeligt at se på hvor mange sushibutikker der er i Australien, samt de billige priser de gør sig i. Vi beundrede højhusene, og ind imellem var der nogle gammeldags bygninger, som for eksempel det store bibliotek. Det var lidt hyggeligt at se på – en blanding af nyt og gammelt.

2014 AUS 270314 Melbourne (17)

Vi spiste frokost i en thailandsk café, hvor vi fik en art stir-fry. Til min ret fik jeg valget mellem ”spicy sauce” og ”soy sauce”, og da jeg ikke er så vild med den salte soja, så gik jeg efter den stærke i stedet. Jeg kan så fortælle, at når thailænderne siger at noget er stærkt, så er det STÆRKT. Jeg kunne næsten ikke spise det. Heldigvis kan Ledsagerens smagsløg klare lidt mere end mine, så vi byttede halvvejs igennem. Maden smagte nu ellers udmærket.

Til forret var der gratis miso suppe, og Ledsageren investerede i en kold ice tea med fersken, som faktisk også smagte udmærket. Omkring os fløj små fugle og spiste af gæsternes efterladte rester.

Vi fik også besøgt et par shopping centre. Shopping centre i Australien ser ud til at bestå af gader med butikker eller på anden vis åbne eller halv-åbne områder, ikke lukkede kæmpebutikker som vi kender dem. Der var mest af alt tøjbutikker, hvilket er udmærket hvis det er det man leder efter. Butikkerne ligner generelt meget de danske, måske er nogle af navnene bare anderledes. Egentlig så er Melbourne lidt en gængs storby, hvilket dog også kan skyldes at vi ikke kiggede de rigtige steder. Ledsageren og jeg er jo ikke de store museumsmennesker og så videre. Det mest spændende ved Melbourne, for mig i det mindste, er de mange kulturer, der mødes, og de mange forskellige spisesteder. Vores frokost fik vi i den asiatiske ende af byen, og i det græske område købte vi en stor portion baklava, som vi tænkte som en del af aftenens dessert. De solgte også store baklavaruller dækket i chokolade – så bliver det næsten ikke sødere (det er dem i midten til højre).

2014 AUS 270314 Melbourne (7)

I det ene shopping center købte vi noget koldt af drikke fra en kæde, der hedder ”Gloria Jean’s Coffees”. Ledsageren fik en iskaffe, og jeg gik efter en ”chilled chocolate” med jordbær og flødeskum. Den smagte fint, men ikke så meget af chokolade. Muligvis var det hvid chokolade de gjorde brug af, hvilket jo ikke smager så meget af chokolade. Priserne var som de danske, muligvis en anelse billigere, men ikke med meget, hvilket generelt er gældende for de fleste ting i Australien.

2014 AUS 270314 Melbourne (16)

På vej hjem lavede vi et større stop i en bagerkæde kaldet ”Bread Top”. De sælger alverdens bagværk, også nogle meget flotte og dyre kager, hvor nogle blandt andet ligner hunde. Hvordan man kan nænne at spise dem ved jeg ikke. Vi samlede til bunke blandt bagværket, der består af både søde og salte sager. Vi købte en større portion med hjem til desserten, og der var noget med sesamkugler, kokosbolle, æblebolle (den blev lidt mast på turen hjem, men det er den i midten med ”stilken”), og en ”chocolate supreme”. Som supplement købte vi ved en anden bager en rocky road og en cheesecake.

Blandt de salte varer var der for eksempel små hotdogs med alt fra pølse til tempurareje. Der var mindst lige så mange salte som søde varianter, og jeg håber at vi når at komme forbi en butik inden vi tager hjem, da jeg rigtig gerne vil nå at smage en tempura hotdog!

Jeg lærte også noget nyt om rocky road, som jeg godt har hørt om, men jeg har altid troet at det bare var en chokoladebar med primært skumfiduser. Det viser sig at der findes to varianter: En chokoladebar og en kage. Kagen har en chokoladekagebund, og så er der chokolade og fyld (stadig primært skumfiduser) på toppen. Den smagte godt og var meget mere interessant end jeg lige havde troet, så den kan også anbefales til en anden gang.

Omkring kl. 5 blev vi hentet på togstationen af min veninde, og så kørte vi tilbage til hendes lejlighed for at diskutere muligheden for aftensmad. Vi endte med at tage hen til en ”food court” der lå i et shopping center i nærheden. Her var der samlet madbutikker fra alverdens kulturer, hvilket er den australske måde at gøre det på. Vi købte tyrkisk mad, hvor Ledsageren fik sig en doner kebab og jeg købte en kebab med salat. Det var en kæmpeportion, men heldigvis smagte det også godt.

Til dessert delte vi de hjembragte lækkerier mens vi så Doctor Who.

2014 AUS 270314 Melbourne (21)

Til sidst et blik på Melbourne:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.