Sushi, kænguru og flødeskum

Tidsstempel: 24. marts 2014

2014 AUS 240314 Melbourne (1)

Om mandagen skulle vi mødes med min australske veninde, der bor i en af de mange forskellige områder i Melbourne. Hendes område (Dandenong) ligger i udkanten af Melbourne og i den direkte modsatte ende af vores hotel, så det tog cirka to timer at nå derud. De australske afstande kan være lidt vanskelige for os stakkels danskere at kapere, i hvert fald for én der er så geografisk udfordret som jeg er.

Hotellet satte os af ved togstationen, hvor vi tog først det ene og så det andet tog ud til hendes område, og så hentede hun os i bil og kørte os hen til hendes lejlighed. På det tidspunkt var klokken allerede omkring kl. 12, så det meste af dagen var allerede gået. Vi sad og snakkede et par timer, og så kørte hun os hen til et lokalt shoppingcenter, hvor vi fik sushi til frokost. Sushi er fantastisk billig i Australien, så jeg håber at jeg får spist en hel masse af det inden vi kommer hjem til det dyre Danmark igen. Priserne er cirka 20-30 kroner for en rulle.

2014 AUS 240314 Melbourne (2)

Vi gik lidt rundt og kiggede i butikker, og så skulle vi forbi et supermarked for at købe lidt brød med hjem til aftensmad. Her blev vi introduceret for noget, der hedder ”tigerbrød” grundet mønsteret på toppen, og når det bages som et stort brød, så hedder det ”tigerhale”. Det var jo lidt sejt, så det måtte jeg jo straks fotografere. Fordi vi var så fascinerede af det, købte min veninde en pakke af dem til aftensmaden.

2014 AUS 240314 Melbourne (3)

Til aftensmaden kom min venindes kæreste også på besøg, og så fik vi serveret kænguruburgere, hvilket også var ret sejt. Kængurukød har en anderledes smag, men de smager ikke dårligt, man kan bare nemt smage forskel på kænguru og andet kød. Det er også meget magert, og derfor kan det også være svært at tilberede, da det hurtigt kan blive tørt. Det her var dog meget vellykket. Til en australsk burger hører der også syltede rødbeder. Vi fik at vide at McDonald’s sælger en særlig australsk burger, som er ligesom alle de andre, bortset fra at der er rødbeder i. Rødbeder fungerer udmærket i burgere, og det er da heller ikke af vejen i Danmark at bruge det i flæskestegssandwich, som er lidt det samme.

2014 AUS 240314 Melbourne (4)

Til dessert fik vi en rigtig lækker og meget enkel dessert, kaldet ”ripple cake”. Generelt set består den bare af chokoladesmåkager dyppet i appelsinjuice og så lagt sammen med flødeskum. Jeg må se om jeg kan få købt nogle af småkagerne med hjem, og ellers kan vi sikkert finde noget lignende i Danmark. Den var i hvert fald rigtig god, særdeles når man elsker flødeskum ligesom mig.

2014 AUS 240314 Melbourne (5)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.