Pandekagens Dag 2014

Dansk

2014 Pandekagens Dag (19)

I går var det Pandekagens Dag 2014! Jeg håber alle andre også fik fejret dagen med manér – det gjorde vi i hvert fald. Vi havde inviterert et par venner på besøg, så vi havde en undskyldning for at sætte lidt ekstra godt på bordet.

Pyntningen holdt jeg lidt i et gult påsketema, fordi det havde jeg lyst til og så matchede det med vinterblomsterne, som jeg plukkede i haven.

2014 Pandekagens Dag (4)

Der kom lidt vand på dugen, men dugen er af ganske god kvalitet, så vandet samlede sig bare i dråber uden at blive opsuget, og da jeg fjernede vandet med en klud, efterlod den en helt tør dug. Det er måske ikke verdens nyeste opfindelse, men det er så første gang at jeg så at den kunne det. Der er rent faktisk forskel på duge.

2014 Pandekagens Dag (1)

Jeg havde lidt ekstra tid om eftermiddagen, så efter lidt søgning på nettet lærte jeg at folde servietter i “bispehuen”. Det var egentlig meget nemt, når man lige havde fået håndelaget for det.

2014 Pandekagens Dag (5)

Jeg brugte nok et par timer på at bage pandekager. Tidligere erfaringer har lært mig at jeg kun kan have gang i to pander af gangen, ellers går der for meget pandekage i det. De færdige pandekager kom på et fad med sølvpapir over og i ovnen ved 75 grader indtil de skulle spises. De var ikke rigtig lune da vi nåede til maden, men de var stadig bløde og gode, så det er stadig en udmærket måde at opbevare en større omgang pandekager på.

2014 Pandekagens Dag (9)

Jeg fik også brugt en af mine julegaver, hvilket er en smart kande med låg, som man hælder sin pandekagedej i, og så er der et håndtag man trykker ind for at hælde en tilpas portion dej på panden. Den fungerer faktisk godt, og den slutter tæt i bunden, hvilket selvfølgelig også er nødvendigt for at man overhovedet kan bruge den til noget. Derudover har bunden også “kant” på, så den kan stå selv.

2014 Pandekagens Dag (11)

Jeg havde et lille uheld med karamelsovsen, da jeg blev utålmodig, som jeg har tendens til nogle gange når jeg venter på at sukker smelter, så den første omgang karamel blev en anelse brændt. Heldigvis havde jeg hakket en meget stor portion nødder, så der var nok til at prøve igen, og anden gang blev det hele som det skulle.

2014 Pandekagens Dag (12)

I værtindegave fik vi en lækker æske summerbird vagtelæg, som jeg glæder mig til at sætte tænderne i.

2014 Pandekagens Dag (23)

Menuen for Pandekagens dag 2014

Jeg lavede fire forskellige slags pandekager: Amerikanske pandekager med revet citron, vanillepandekager, chokopandekager og pandekager lavet med Asti. Opskrifterne på disse kan findes her.

Tilbehøret bestod af:

  • Flødeskum
  • Nutella
  • Sirupper
  • Sukker
  • Kanelsukker
  • Hjemmelavet æblemos
  • Ristet kokosmel
  • Frisk banan
  • Friske blåbær
  • Hjemmelavet vanilleis
  • Nutellanougatcreme
  • Hvid chokoladesovs
  • Mørk chokoladesovs
  • Karamelliserede nødder og banan
  • Hjemmelavet syltetøj i form af: Blåbær, jordbær/solbær, jordbær/hindbær og jordbær/ribs
  • Rosiner lagret i rom

Jeg fik mange gode kombinationer men nåede alligevel aldrig hele bordet rundt.

Nu hvor Pandekagens Dag efterhånden er gået på hæld, så kan jeg begynde at fokusere på Tærtens Dag, som er i næste uge!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.