Safrankylling med mandler og tørrede abrikoser

Dansk

2014 Aftensmad Safrankylling 030314 (1)

I går fik vi en kyllingeret fra kogebogen “Hold maven flad” af Charlotte Hartvig og Majbritt L. Engell. Den smagte udmærket men manglede alligevel lidt smag. Charlotte Hartvig og co. har tendens til virkelig at koge maden til døde – hvorfor forstår jeg ikke rigtig, når nu de påstår at de er ernæringseksperter – med det resultat at alt smagen var kogt ud af grøntsagerne. Jeg er heller ikke helt sikker på brugen af safran – det er verdens dyreste krydderi, og vi brugte en rest, som vi havde i skabet, men det var svært at vurdere hvor meget safransmag der egentlig kom igennem. Når nu safran er så dyrt, så er det jo også meget sjældent at vi bruger det, men jeg tænker at jeg en dag skal prøve en forholdsvis enkel risotto med safran – så tænker jeg at smagen kommer til sin ret, og så kan vi fremadrettet lettere vurdere hvorvidt noget rent faktisk smager af safran eller ej. Jeg har forresten en bog liggende, hvor de giver en opskrift på trylledej, og så foreslår de at man skal komme safran i for at farve det! Det er vist trylledej for millionærer!

Denne her opskrift foreslår også selv at man kan erstatte safran med gurkemeje, så det kan godt være at det er et bedre alternativ her. Retten så meget nydelig ud da vi kastede grøntsagerne i panden, men den blev lidt kedelig efter at den havde simret i en halv time. Jeg tror også at det visuelle vil drage fordel af kortere tilberedningstid. I opskriften her nedenfor har jeg justeret i fremgangsmåden for at producere en bedre ret næste gang.

Safrankylling med mandler og tørrede abrikoser

4 personer

  • 2 dl brune ris
  • 1 fennikel
  • 4 stænger bladselleri
  • 2 løg
  • 60 g tørrede abrikoser
  • 500 g kyllingefilet
  • 1 spsk hvedemel
  • 80 g mandler
  • 4 fed hvidløg
  • 1 strø safran eller 2 tsk gurkemeje
  • 1 spsk kanel
  • salt og peber
  • 2 dl vand
  • 1 bundt persille eller koriander

Sæt en lille gryde med 4 dl vand over til risene. Når vandet koger kommes risene i, og de koger efter anvsining på pakken. De skal have cirka 35 minutter. Når vandet er kogt væk, slukkes for gryden, der røres en smule salt i risene, hvorefter risene kan stå og trække under låg indtil resten af maden er klar til servering.

Skær fennikel og bladselleri i mindre stykker. Hak løgene. Skær de tørrede abrikoser i små stykker. Skær kyllingefileterne i tern.

Kom lidt fedtstof på en stor pande med låg, alternativt en gryde. Tilsæt herefter kyllingestykkerne og brun dem på alle sider. Tilføj løgene og lad dem stege lidt med.

Tilsæt hvedemelet og rør rundt, så det fordeles på indholdet i panden. Tilføj herefter fennikel, bladselleri, de tørrede abrikoser og mandlerne. Pres hvidløgene ned i gryden og tilsæt krydderierne. Tilføj vandet og rør rundt i panden. Sæt låget på og lad det simre i cirka 15 minutter.

Hak persille eller koriander groft og vend det i retten umiddelbart inden servering.

2014 Aftensmad Safrankylling 030314 (2)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.