Broccoli i kokossauce

Dansk

2014 Broccoli i kokossauce 180214 (3)

I går fik vi en sous vide tilberedt oksesteg serveret med hvad der faktisk var et rigtig lækkert tilbehør, men opskriften er fra slankebogen “Vis bare arme” af Alice Apel Hartvig og Majbritt L. Engell, de samme der producerer opskrifter til Netslank.dk, og derfor smækfyldt med mangler. Her er der endog ikke tale om en online opskrift, men en opskrift i en bog som man skal betale mange penge for hvis man køber den i boghandlen. Opskriften til 4 personer siger bl.a. at man skal bruge en pose frosne broccolibuketter. Okay. Jeg kiggede i supermarkedet og de havde poser med både 400 og 800 g, og der er sikkert også andre varianter. Hvilken tænker de på? Så skulle man bruge en dåse kokosmælk. Okay. En lille dåse eller en stor? Man skulle også bruge en porre, og de er jo også meget forskellige i størrelsen, men okay, jeg tolker det ligesom hvis man skriver at man skal bruge et løg, og så gør det ikke så meget hvornår på året man køber det. Jeg har derfor omskrevet opskriften her nedenfor så den rent faktisk kan bruges til noget.

Smagsmæssigt synes jeg at forfatterne har mange gode idéer, men jeg anbefaler ikke at bruge penge på deres ting. Lån bøgerne på biblioteket i stedet, for deres opskrifter er så ringe gennemarbejdet at jeg ikke synes man kan tillade sig at tage fuld pris for dem. Uagtet hvor meget jeg ryster på hovedet af forfatternes forsøg på at tjene nogle hurtige penge, så smager denne ret godt, og hvis man er glad for kokos ligesom jeg er, så er den et fint supplement til aftensmaden.

Broccoli i kokossauce

Tilbehør til 2 personer

  • 1 porre
  • 1 lille dåse kokosmælk (ca. 165 ml)
  • 1 tsk karrypasta – eller efter smag
  • 400 g frossen broccoli (kan erstattes af 1 frisk broccolihoved)
  • evt. sovsejævner

Rens porren og skær den i ringe. Skær broccolien i små buketter hvis du bruger frisk broccoli.

Kom lidt fedtstof i en gryde og svits porren lidt.

Tilsæt kokosmælk og karrypasta. Karrypasta fås i forskellige farver og styrker, så hvor meget der skal i afhænger af ens egne smagsløg. Gul karrypasta er nok den mildeste af dem. Rør rundt i gryden indtil karrypastaen er stort set opløst.

Tilsæt broccolibuketterne direkte fra frost og læg låg på gryden. Lad det simre nogle minutter indtil broccolien er tøet op og lad herefter gryden koge uden låg for at fordampe noget af væsken.

Smag til med salt og karry, eventuelt i pulverform. Hvis sovsen er lidt tynd, kan den med fordel jævnes.

2014 Broccoli i kokossauce 180214 (1)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.