Banankager med chokolade, nødder og karamel

Dansk

2014 Små banankager 180214 (9)

En kageopskrift jeg har lavet et par gange er opskriften på banankage fra Brunch af Joy Skipper. Hun kalder egentlig kagen for et bananbrød, men det er så svampet og lækkert at jeg snarere synes det er en kage. Banankage eller -brød er en god måde at bruge bananrester på, men man kan også bruge banan direkte fra fryseren. Tit, når jeg har bananer i overskud, så skærer jeg dem i mindre stykker og fryser dem ned. Nogle gange bruger jeg stykkerne i smoothies eller på min morgenmadsskyr, men de kan også sagtens tøes op, moses og kommes i en banankage som denne her. Det var i hvert fald hvad jeg gjorde uden problemer.

Jeg ændrede lidt i opskriften, da jeg hellere ville bage kager i muffinstørrelse end et stort brød, men man kan gøre begge dele. Jeg udelod også reven appelsinskal, da jeg ikke havde appelsin i huset, og i stedet tilføjede jeg hakket mørk chokolade samt en lille æske Werthers Original Sukkerfri. Jeg er dog usikker på om sidstnævnte skal bibeholdes eller skæres væk fra opskriften, da jeg ikke rigtig synes at jeg kunne smage det (måske ville man kunne smage hvis det ikke var der). Det smeltede under bagningen, og noget af det endte i bunden af muffinformene. En idé er muligvis at strø de hakkede flødebolcher på til sidst efter man har kommet dejen i formene. Så ryger det måske knapt så langt under bagningen. Man kan også komme mere chokolade eller flere nødder i dejen, afhængig af hvad man har lyst til. Smagsmæssigt synes jeg de var helt fantastiske – bløde og svampede som jeg huskede dem.

Banankager med chokolade, nødder og karamel

ca. 15 styk

 • 50 g mørk chokolade
 • 50 g pekannødder (kan erstattes af valnødder)
 • 1 lille æske Werthers Original Sukkerfri (ca. 42 g – kan selvfølgelig erstattes af de almindelige eller anden form for karamel)
 • 4 bananer
 • 75 g smør
 • 55 g sukker
 • 1 æg
 • 100 g hvedemel
 • 75 g rugmel
 • 50 g fintblendede mandler (kan erstattes af rugmel)
 • 2 tsk bagepulver

Forvarm ovnen til 190 grader almindelig ovn. Hvis du bruger varmluft kan du risikere at kagerne hæver skævt under bagning. Kom papirsforme i muffinformene.

Hak chokolade og pekannødder.

2014 Små banankager 180214 (1)

Hak karamelbolcherne og sæt dem til side fra resten af ingredienserne, med mindre du gerne vil blande dem i dejen fra starten. Karamelbolcherne er hårde og hopper lidt, så man kan eventuelt blende dem groft i stedet.

Skræl bananerne og kom dem i en skål. Mos dem med en gaffel. Det gør ikke noget hvis der stadig er lidt klumper i.

Kom smør og sukker i en skål og pisk det godt sammen. Tilføj ægget og pisk det med.

Sigt hvedemel, rugmel, bagepulver og mandelmel ned i skålen og rør det hele let sammen med en dejskraber (dejen er på dette stadie meget tyk, så det er begrænset hvor meget man kan røre i den).

Tilføj den moste banan og vend det sammen med dejskraberen indtil det bliver en ensartet masse.

Kom herefter den hakkede chokolade og de hakkede nødder i og vend det rundt.

2014 Små banankager 180214 (4)

Fordel dejen i muffinformene og fordel de hakkede karamelbolcher på toppen.

Bag kagerne i ovnen i cirka 25 minutter. Sæt herefter ovnen på grill og bag dem yderligere 3-5 minutter for at gøre dem sprøde på toppen.

Lad dem køle lidt og nyd dem herefter med en kop te eller kaffe. Bager du det i én stor form skal kagen have 45-55 minutter i ovnen indtil det er gyldent på toppen. Det kan anbefales at spise det i skiver med nutella!

2014 Små banankager 180214 (6)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.