Chokoladetrøfler

Dansk

2012-cook-yourself-thin-chocolate-truffles-15

Overført fra min tidligere blog Madelskernes Kogebog. Oprindelig udgivelsesdato: 02.07.2012.

For noget tid siden kørte der en maraton på en af TV-kanalerne for et sundt madprogram med titlen “Cook Yourself Thin”. Det handlede om almindelige mennesker, der havde nogle favoritretter, som de spiste for meget af. I programmet blev disse favoritretter så erstattet af lignende retter, men hvor et par enkelte ting var ændret for at gøre retten sundere. Der blev fx sneget mange flere grøntsager i retterne – også i de søde af slagsen! Jeg blev i hvert fald så imponeret over programmet, at jeg købte kogebogen Cook Yourself Thin af Harry Eastwood, Gizzi Erskine, Sal Henley & Sophie Michell. Jeg fandt hurtigt den nemmeste opskrift (og det gjorde ikke noget at den også indeholdt chokolade) og testede den.

Chokoladetrøfler

  • 200 g mørk chokolade (70 %)
  • 6 spiseskefulde stærk kaffe/spiritus/eller anden væske
  • 2 spiseskefulde flydende honning, fx akaciehonning

Opskriften er ufatteligt nem. Smelt noget chokolade og bland herefter lidt væske i, så chokoladen ikke bliver helt hård igen, når den får stuetemperatur. Opskriften foreslog spiritus, men jeg brugte friskpresset appelsinsaft, så alt kan bruges. Bogen foreslår også at bruge te (eller måske kaffe, hvis man er til det), så der er uanede muligheder for at variere smagen. Opskriften brugte en meget mørk chokolade, hvorfor de også tilsatte lidt honning, men hvis man bruger lysere chokolade (eller godt kan lide helt mørk chokolade), synes jeg ikke det er nødvendigt.

Til sidst skal massen formes til kugler. Hvis massen stadig er for flydende til at forme, så sæt den i køleskabet lidt – det tager ikke så lang tid. Jeg var dog lidt bekymret et øjeblik, da massen så meget tynd ud, men den satte sig alligevel med lidt tålmodighed.

Tag et stykke bagepapir eller nogle tallerkener og hæld / spred kakaopulver, kokosmel, finthakkede nødder, eller hvad du nu gerne vil rulle kuglerne i, ud på disse. Jeg brugte lidt forskelligt. Med en ske – fx en isske med udløser – tag små klumper af massen op og skrab dem af på kakaopulveret. Massen er svær at arbejde med, og jo længere du rører ved den med dine varme hænder, jo blødere og sværere at arbejde med bliver den. Skrab derfor massen i små klumper ned på kakaopulveret, kom lidt kakaopulver på dine hænder, og rul herefter klumperne hurtigt til kugler. Kakaopulveret gør massen nemmere at rulle.

Opbevar dem herefter på køl indtil de skal spises.

De smager rigtig godt og er meget enkle at lave. Det tager lidt tid at rulle dem alle sammen, men med lidt tålmodighed går det, og de kan holde sig rimeligt længe i køleskabet, da der ikke er hverken fløde eller smør i til at gøre dem harske.

2012-cook-yourself-thin-chocolate-truffles-8

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.