Bananpandekager

Dansk

2014 Pandekager med cashew og banan 120214 (6)

I forberedelse til Pandekagens Dag 2014 (4. marts, hvis du har glemt det!) afprøvede jeg en opskrift på bananpandekager lavet på cashewnøddemel fra Netslank.dk. Jeg synes det er en spændende opskrift, hvor man hverken bruger mel eller mælk, og bananen tilføjer både fugtighed samt naturlig sødme til dejen. Jeg bagte mine pandekager på en blinispande og fik derfor 19 stk. ud af opskriften. Jeg har lavet pandekagerne én gang før, hvor en enkelt portion var passende som dessert til 4. Jeg kan ikke huske hvorvidt vi fik spist alle pandekagerne, da det er et par år siden. Hele portionen koster 1673 kalorier, det vil sige at mine 19 pandekager koster cirka 88 kalorier stykket. Opskriften har dog udregnet, at der skal bruges 80 g flydende margarine til stegning af pandekagerne og talt kalorierne herfra med i den endelige udregning, og dér må jeg indrømme at jeg ikke aner hvor meget fedtstof jeg har brugt. Rigtig mange af kalorierne kommer fra fedtstoffet man steger i hellere end selve pandekagedejen.

Smagsmæssigt er pandekagerne meget neutrale, men cashewnødder smager generelt heller ikke af så meget. De er bedst frisklavede, da de bliver lidt gummiagtige når de bliver kolde. De kan godt lunes og er så også OK. I mikrobølgeovnen bør de opvarmes i en lukket beholder for at bibeholde fugtigheden.

Bananpandekager

  • 1 banan
  • 50 g skyr
  • 4 æg
  • vanillepulver
  • 100 g cashewnødder

Kom bananen i en skål og mos den med en gaffel. Tilsæt skyr, æg og vanillepulver og rør det hele sammen.

Fintblend cashewnødderne og kom dem i skålen. Rør det hele ensartet.

Steg herefter pandekagerne på en pande med lidt fedtstof.

2014 Pandekager med cashew og banan 120214 (4)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.