Bananbudding

Dansk

2014 Bananbudding 120214

I går fik vi en lille lækker dessert, som jeg egentlig er ganske tilfreds med. Jeg lavede den uden tilsat sukker, så kalorieindholdet er også helt i bund – faktisk kun 146 kalorier pr. person (lidt afhængig af størrelsen på den banan man bruger). Jeg lavede dog ikke budding fra bunden, men brugte et pulverprodukt, som dog også er ganske kaloriefattigt hvis man undlader at komme sukker i.

Desserten kan laves i forvejen, men de øverste bananstykker bliver en smule brune uden at retten dog smager ringere af den grund. Eventuelt kan man komme skyrcremen på så snart buddingen er kølet ned. Hvis toppen er dækket bliver bananstykkerne ikke så hurtigt brune.

Bananbudding

2 personer

  • 1 banan (ca. 100 g)
  • 18 g buddingpulver (typisk svarende til 1/4 af et helt brev)
  • 25 g sukrin
  • 2,5 dl minimælk
  • 100 g skyr
  • vanillepulver

Mos bananen med en gaffel.

Rør buddingpulver samt sukrin ud i en lille skål sammen med cirka ½ dl af mælken. Rør indtil det hele er opløst.

Varm den resterende mælk op i en lille gryde. Rør rundt med et piskeris så det ikke brænder på i bunden. Når mælken koger tilsættes buddingblandingen og der røres kontinuerligt indtil massen er tyknet og uden klumper.

Tag gryden fra varmen og kom bananmosen i. Rør rundt og fordel herefter massen i to glas eller portionsskåle. Sæt det på køl.

For at lave cremen blandes skyr med vanillepulver.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.