Spaghetti carbonara

Dansk

2014 Spaghetti carbonara 120214 (4)

I dag stod aftensmaden på pasta – det er efterhånden ikke så tit at vi får det, men så sætter vi også mere pris på det, når vi endelig gør. En rigtig god og meget kalorierig pastaret er pasta carbonara, men den smager til gengæld også fantastisk – den røgede smag fra bacon (eller pancetta), den cremede sovs … Men det kan vi jo ikke få hver dag, så i dag forsøgte vi os med en sundere udgave, hvor der indgik røget filet hellere end bacon samt lidt ekstra grøntsager. Opskriften er fra Netslank.dk, og jeg fulgte stort set opskriften som den stod. Resultatet var rigtig godt, og røget filet er et godt alternativ til bacon. Vi brugte dog en rest røget mørbrad, som vi havde liggende. Den er rigtig god som hverdagspastaret og også hurtig og nem at have med at gøre, men jeg må nu indrømme at det er ikke lige så godt som den originale opskrift. Den var ikke lige så cremet og kødet ikke så smagfuldt, men alligevel rigtig lækker. Jeg har en lille håndfuld forskellige opskrifter på sunde udgaver af pasta carbonara liggende, så forhåbentlig får vi testet os frem til hvilken der er bedst. Denne her ligger i hvert fald i toppen.

Spaghetti carbonara

2 personer

  • 300 g blomkål
  • 80 g fuldkornsspaghetti
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g røget filet
  • 2 æg
  • ½ dl milda
  • salt og peber
  • 50 g revet parmesan
  • 200 g tomat

Spaghetti carbonara er en ret, der skal spises med det samme, og den kan ikke laves på forhånd. Da der er meget lidt reel tilberedningstid, handler det derfor om at have alle elementerne klar foran sig, førend man tænder for panden.

Start derfor med at ordne blomkålen. Kog en liter vand. Finthak 300 g blomkål og kom det op i en skål og hæld det kogende vand henover. Lad blomkålen stå mens du ordner resten.

Sæt en stor gryde med vand over til at koge spaghettien i og tilsæt lidt salt samt pastaen, når vandet koger.

Hak imens løg og hvidløg og sæt til side. Finthak tomaterne og kom dem op i en lille serveringsskål. Skær den røgede filet i tern eller tynde strimler.

Kom æg, milda, salt, peber og revet parmesan i en anden skål og rør det ensartet.

Hæld vandet fra blomkålen og lad den dryppe af i en sigte.

Sæt en stor pande over høj varme og steg løg og hvidløg til det er gennemsigtigt. Tilsæt den røgede filet og lad det stege lidt med.

Hæld blomkålen op i æggemassen og vend det rundt, så det hele er dækket.

Pastaen bør nu være al dente. Hvis den ikke er, så skru ned for panden og rør kontinuerligt så det ikke brænder på. Hæld vandet fra pastaen og kom pastaen op i panden.

Tag panden fra varmen og tilsæt æggemassen. Rør rundt indtil det hele er dækket og æggemassen har sat sig. Hvis æggemassen ikke tykner, så tæt panden over varmen igen, men pas på at det ikke bliver til røræg.

Server retten så snart æggemassen har sat sig. Server de finthakkede tomater som tilbehør.

2014 Spaghetti carbonara 120214 (3)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.