Nutelladag 2014

Dansk

Den 5. februar er international nutelladag, og det fejrer vi naturligvis hjemme hos os. Jeg bagte derfor en nutellalagkage, som dog er et løbende eksperiment og derfor ikke er færdigjusteret. Der var tre bunde i kagen, den nederste en browniebund med hasselnødder og de to andre almindelige kakaobunde. I hver etage var der et lag nutella, et lag hindbærsyltetøj og en masse chokolademousse. Herefter var kagen dækket i nutellacreme og pyntet med lidt karamelliserede hasselnødder.

De erfaringer jeg har gjort mig er at browniebunden helt klart smagte af mest, og selvom den også er tungere vil jeg hellere lave to af den end bibeholde kakaobundene, hvis jeg næste gang stadig laver kagen som en lagkage (for tunge bunde kan jo veje indholdet for meget ned og ødelægge kagen). Syltetøjet gav en god ekstra tekstur til kagen. Den påsmurte nutella smagte ikke så meget igennem, så jeg vil nok anvende produktet lidt anderledes næste gang, og måske helt droppe chokolademoussen og nøjes med nutellacremen. Og nok også tilføje flere hasselnødder.

Da det var nutelladag følte jeg mig dog nødsaget til at eksperimentere lidt mere og præsentere nutella på mere end én måde, og her endte jeg med at forsøge mig med en opskrift på kræmmerhuse fra Politikens bog om dessert af Mette Blomsterberg. Opskriften kommer nedenfor, men jeg fandt at den ikke var særlig anvendelig til kræmmerhuse – det virkede i hvert fald ikke for mig. Jeg havde dog en del andre ting jeg skulle nå at lave på nutelladag, så jeg forsøgte 3 gange at få kræmmerhuse ud af opskriften, og da det ikke lykkes gad jeg ikke bruge mere tid på det men brugte dejen på en anden måde i stedet. Jeg ved ikke hvad der var i vejen med min dej – måske var den for tyk, men jeg kunne i hvert fald ikke få sprøde kræmmerhuse ud af den, hvilket for mig ligesom er pointen med kræmmerhuse.

Jeg lavede to slags minikager – en type bagt i min popcake bageform og en type bagt i min mini linseform, således at jeg fik helt runde minibunde ud af det. De runde popcakes fik en klat nutella på sig inden bagning, hvorefter bunden (hvor nutellaen sank ned under bagning) blev dækket med smeltet lys chokolade og drysset med krymmel. Det var lidt en fin balancegang, da jo mere nutella betød en blødere og bedre popcake, men jo mere nutella jo lettere har kagerne også ved at hænge fast i formen bagefter. For lidt nutella kunne betyde at kagen blev lidt for tør.

Da jeg lavede minibundene fik hveranden bund en klat nutella, hvorefter bundene blev lagt sammen to og to med nutellacreme fra lagkagen imellem sig. Jeg valgte ikke at komme noget på toppen som pynt, men det kan man jo gøre som man vil. Jeg synes ikke at opskriften var særlig god (i hvert fald ikke til min oprindelige kræmmerhusidé), så det er ikke en opskrift jeg vil vende tilbage til. De smagte dog OK af vanille og var fint bløde, så hvis det er det resultat man leder efter, så er der ingen problemer.

Minilagkager med nutella

ca. 20-40, afhængig af størrelsen på bageformen

  • 1 vanillestang
  • 3 store æg
  • 200 g sukker
  • 160 g hvedemel
  • ½ dl danskvand
  • 1 glas nutella
  • ca. 2 dl fløde

Opvarm ovnen til 190 grader varmluft.

Halver vanillestangen og skrab kornene ud. Mas vanillekornene sammen med lidt af sukkeret. Pisk æg, sukker og vanille godt sammen. Tilsæt mel og danskvand og pisk det hele til en homogen masse.

2014 Små nutellakager 050214 (2)

Kom bagepapir på en bageplade eller smør en bageform, fx en linseform. De kan også bages på en blinispande eller sættes på bagepapiret med en ske. Med sidstnævnte metode bliver de større og sikkert knapt så runde i formen.

Kom eventuelt en lille klat nutella på halvdelen eller måske en chokoladeknap. Bag dem i ovnen i cirka 7 minutter til de er gyldenbrune.

2014 Små nutellakager 050214 (4)

Lad dem køle af, hvorefter du smører halvdelen af bundene med lidt nutella. Kom en klat flødeskum på og læg en anden bund på toppen. Pynt eventuelt med glasur og krymmel.

2014 Små nutellakager 050214 (14)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.